Menu

Servicepunt bloedafname

We brengen onze zorg graag dichtbij. Dat scheelt een reis naar het ziekenhuis in Deventer. Daarom bieden we op diverse plaatsen in Salland onze servicepunten voor bloedafname.

Lees voor

Bloedafname alleen op afspraak

In het ziekenhuis en op de servicepunten voor bloedafname in de regio kon u altijd zonder afspraak terecht. Om de 1,5 meter maatregel te kunnen hanteren kunt u alleen op afspraak terecht in het ziekenhuis en bij 1 van onze servicepunten.

Heeft u een verzoek voor bloedafname van de huisarts, trombosedienst of medisch specialist gekregen? Maak dan zelf een afspraak in MijnDZ. Hulp nodig? Het telefoonteam bloedafname staat klaar om u te helpen tel.: (0570) 53 54 64. Bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur en voor spoedgevallen van 15.30 tot 16.30 uur.

Heeft u klachten (hoesten, niezen, verkoudheid of koorts)?

Bel eerst met uw (huis)arts of trombosedienst en overleg of uw afspraak uitgesteld kan worden.

Wat moet ik doen als ik naar het servicepunt kom?

Wij doen er alles aan om patiënten en medewerkers goed te beschermen.
Volg deze maatregelen op als u naar onze servicepunten bloedafname komt:

  1. Draag een mondneusmasker
  2. Neem bij uw bezoek een patiëntenpas of geldig legitimatiebewijs mee
  3. Kom alleen naar uw afspraak. Laat uw begeleider buiten wachten
  4. Meld u zich op het afgesproken tijdstip, niet eerder
  5. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  6. Denk eraan om 1,5 meter afstand te houden naar anderen
  7. Verlaat na uw afspraak direct het servicepunt

Kies een van onze servicepunten:

Kwaliteit

Onze Servicepunten Bloedafname is een voorziening van ons Klinisch Chemisch Laboratorium. De Raad van Accreditatie heeft het Klinisch Chemisch Laboratorium (M061) per 28 september 2017 de ISO 15189 accreditatie verleend. Ons laboratorium heeft een erkenning als weefselinstelling/orgaanbank.

Eenvoudig online een afspraak maken voor bloedafname

Bloedafname

Restmateriaal

Na onderzoek van uw bloed, urine of ontlasting blijft vaak restmateriaal over. We bewaren dit voor eventueel vervolgonderzoek, mocht u onverhoopt nieuwe klachten krijgen. We vernietigen dit materiaal als de houdsbaarheid verloopt, conform geldende wet- en regelgeving.

Als er voldoende restmateriaal is, gebruiken we soms deel voor research, onderwijs en controle van de kwaliteit. Dit is nooit te herleiden tot uw gegevens. Als u hier bezwaar hebt, geef dit dan aan bij uw arts of bij de medewerker van onze bloedafname. We vernietigen het materiaal dan direct na het onderzoek.