Menu
Patiënt

Begin een goed gesprek

Goede zorg begint vaak met een goed gesprek. Uitwisseling van informatie en het stellen van de juiste vragen zorgen ervoor dat iemand de best mogelijke zorg krijgt.

Op deze pagina vindt u enkele tips om een gesprek met een arts voor te bereiden, zodat u de juiste vragen stelt en de juiste informatie krijgt.

Vertel wat u belangrijk vindt

Goede zorg begint met een goed gesprek tussen patiënt en de hulpverlener. Vertel wat u belangrijk vindt. Dan krijgt u zorg die beter bij u past. Laat het weten als er zorgen zijn of als iets niet duidelijk is. Dan leggen we het heel graag nog een keer uit. Denk zelf goed na over welke zorg gewenst is. Want een leven kan door een behandeling erg veranderen.

In een goed gesprek stelt u vragen aan de dokter of behandelaar. Luister goed naar de antwoorden. Alles wat jullie elkaar vertellen is even belangrijk. De dokter, verpleegkundige of therapeut werkt samen met u. Hij of zij wil weten wat u belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiest u samen voor de zorg of ondersteuning die bij u past.