Menu
Patiënt

Polikliniekbezoek

Polikliniekbezoek

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. Daarom bieden we op een speciale pagina alle informatie ten aanzien van uw polikliniekbezoek. Ook alle voorzorgsmaatregelen lichten we hier toe. Bekijk deze eerst voordat u naar het ziekenhuis komt.

Alle informatie over corona

Uw eerste kennismaking met ons ziekenhuis is vaak de polikliniek. Daar houden de artsen spreekuur. Hier vindt u alles wat u moet weten als u naar ons ziekenhuis komt.

Onderzoek
Na het gesprek doet de arts vaak een lichamelijk onderzoek. Ook kan hij u verwijzen naar Radiologie voor het maken van een röntgenfoto of naar het priklab voor afname van bloed of ontlasting.

Vervolg
Soms is de oorzaak van uw klachten bij een 1e polikliniekbezoek nog niet duidelijk. Dan is verder onderzoek nodig. Voor het bespreken van de uitslagen maakt de doktersassistent een vervolgafspraak. Vindt de arts een opname nodig, dan bespreekt hij dit met u.

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat we veel investeren in opleiding, scholing en onderzoek. Die combinatie houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we de beste zorg voor u blijven leveren.

Zo leiden we onder meer medisch specialisten op. Het houden van spreekuren en het doen van medische verrichtingen is onderdeel van hun opleiding. Verder kunt u geholpen worden door co-assistenten. Dit zijn geneeskundestudenten die in de laatste fase van hun opleiding een stage lopen in ons ziekenhuis. Zij werken altijd onder supervisie van een arts in opleiding tot medisch specialist of een specialist. We vinden het belangrijk dat u weet door wie u wordt geholpen in ons ziekenhuis. Daarom bespreken we dit vooraf graag met u. Dat doen we bij het maken van een poliklinische afspraak en voorafgaand aan een onderzoek, ingreep of opname.