Menu

Zelf online een bloedafname afspraak maken

In het patiëntportaal MijnDZ kunt u zelf online een bloedafname afspraak maken in MijnDZ. Dit kan op een eenvoudige manier, wanneer het u uitkomt en in alle rust. Vrijblijvend binnenlopen is niet meer mogelijk.

Lees voor

Online een bloedafname afspraak maken via 'MijnDZ'

Hoe maakt u een afspraak via MijnDZ?

U kunt op twee manieren inloggen op MijnDZ: met uw DigiD en sms-controle of met de DigiD app.

Plan uw afspraak

 1. Ga naar: www.dz.nl/mijnDZ en log in met uw DigiD.
 2. Ga op de homepage naar ‘Agenda' en kies 'Afspraak maken'.
 3. Vink 'Bloedafname afspraak maken' en klik op 'Volgende'
 4. Doorloop de vragen en vul de gewenste locatie in.
 5. U krijgt nu een overzicht van beschikbare plekken. Ga naar ‘Meer zoekopties’ en vul de gewenste datum in. Als u de datum voor controle niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later. Kies een tijdsvak indien van toepassing en druk op de knop 'Zoek opnieuw'
 6. Heeft u een geschikte datum, klik dan op de knop ‘Maak deze afspraak’ en klik vervolgens op ‘Volgende’ op uw afspraak te bevestigen.
 7. U ziet een bevestigingsscherm in MijnDZ met de gemaakte afspraak. In MijnDZ kunt u bij het menu 'Agenda' de gemaakte afspraak en alle afspraakgegevens bekijken.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen over afspraken maken

 • Maak zo spoedig mogelijk een afspraak voor bloedafname (minstens) een uur voor uw geplande polikliniekbezoek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat er bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en tijd.

 • We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij of in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken.

 • Nee, helaas. De bloedafname poli nu werkt alleen nog maar op afspraak. Patiënten hebben met een afspraak een vaste tijd, hoeven niet meer te wachten en worden in alle rust geholpen met persoonlijke aandacht. Dat is prettiger voor de patiënt en voor ons.

 • Heeft uw huisarts bepaald dat u met spoed bloed moet laten afnemen? Dan meldt uw huisarts dit eerst bij het ziekenhuis. U dient daarna zelf uw afspraak online in te plannen.

 • Voor het inleveren van materiaal op de servicepunten of in het Deventer ziekenhuis is geen afspraak nodig.

  24-uurs urine en ontlasting kunt u alleen inleveren bij de bloedafname in het Deventer Ziekenhuis.

  Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op de afdeling Fertiliteit in het Deventer Ziekenhuis. Lees meer hierover in de folder Spermaonderzoek

 • Zowel u als onze medewerkers van de afsprakenlijn kunnen dit niet zien. Uw verwijzer is verantwoordelijk voor de labaanvraag en zet deze in het systeem, dit hoeft u in principe niet te controleren.

 • Wij verzenden geen SMS ter bevestiging. Twijfelt u over uw afspraakdatum, tijd of locatie, kijk dan in MijnDZ.

 • U kunt een normale afspraak maken via MijnDZ. Het is niet nodig een dubbele afspraak in te plannen.

Gebruik van MijnDZ

 • Als u de datum voor controle niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later.

  Kan het bloedonderzoek niet uitgesteld worden? Neem dan telefonisch contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden, tel.: (0570) 53 54 64. Bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur.

 • Heeft u hulp nodig? Vraag aan iemand in uw omgeving om digitaal een afspraak te maken voor u. Ook is het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Er staat een team voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw afspraak.

  U kunt ons bereiken via tel.: (0570) 53 54 64 op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Voor de Trombosedienst kunt u bellen naar tel.: (0570) 53 50 86.

 • Ja, er volgt een korte bevestigingsmail dat er een afspraak is gemaakt.
  In MijnDZ kunt u de gemaakte afspraak bekijken en alle afspraakgegevens zien.

Afspraken wijzigen

 • U kunt uw afspraak wijzigen of annuleren via MijnDZ. Ga naar uw afspraak en klik dan op de knop ‘Veranderen’.

  Is deze knop niet actief? Dan vindt uw afspraak binnen 7 dagen plaats. Annuleer dan uw afspraak en plan een nieuwe afspraak in.
  Hierdoor kunt u sneller uw afspraak wijzigen en hoeft u geen contact op te nemen met het ziekenhuis.

Vragen voor specifieke doelgroepen

 • Als u de datum voor hercontrole niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later. Kan dit ook niet, neem dan telefonisch contact op met de Trombosedienst, tel. (0570) 53 50 86.

 • De test is bedoeld om te zien of u een te hoog bloedsuikergehalte heeft, voor en na inname van een hoeveelheid suiker. Deze test wordt toegepast als er verdenking bestaat op diabetes mellitus of diabetes gravidarum (zwangerschapsdiabetes). Hiervoor wordt er meerdere keren per dag bloed afgenomen. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de zorgverlener die deze test voor u heeft aangevraagd

 • De afspraken voor een OGTT onderzoek worden altijd exact 1 uur uit elkaar gepland. De tijd van de eerste afspraak bepaalt dus de tijd van de volgende twee afspraken. Bijvoorbeeld: de eerste afspraak staat om 11:10, dan komen de tweede en derde afspraak om 12:10 en 13:10.
  Door de tijd van de eerste afspraak te wijzigen, kunt u de tijden van de tweede en derde afspraak mee laten wijzigen.

  Mochten er geen geschikte opties voor u tussen zitten, overweeg dan een dag eerder of later te komen. Lukt dit ook niet, neemt u dan contact op met de bloedafname, tel.: (0570) - 53 54 64 op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

MijnDZ

Direct Inloggen

Inloggen op MijnDZ

Voor mijn kind online een afspraak maken?

Gemaakte afspraak opnieuw bekijken?

In MijnDZ kunt u bij het menu 'Agenda’ en bij ‘Mijn afspraken' de gemaakte afspraak opnieuw bekijken. Hier staat ook extra informatie ter voorbereiding op uw afspraak.