Menu

Zelf online een bloedafname afspraak maken

In het patiëntportaal MijnDZ kunt u zelf online een bloedafname afspraak maken in MijnDZ. Dit kan op een eenvoudige manier, wanneer het u uitkomt en in alle rust. Vrijblijvend binnenlopen is niet meer mogelijk.

Lees voor

Online een bloedafname afspraak maken via 'MijnDZ'

Hoe maakt u een afspraak via MijnDZ?
U kunt op drie manieren inloggen op MijnDZ: met uw DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het verwijsnummer, dat in het bericht van uw huisarts staat:

Plan uw afspraak

 1. Ga naar: www.dz.nl/mijnDZ en log in met uw DigiD of Verwijsnummer.
 2. Kijk op de homepage bij ‘Bloedafname afspraak’.
 3. Vervolgens kiest u voor ‘Afspraak maken voor bloedafname bij onderzoek’.
 4. Doorloop de vragen en vul de gewenste locatie in.
 5. U krijgt nu een overzicht van beschikbare plekken. Ga naar ‘Meer zoekopties’ en vul de gewenste datum in. Als u de datum voor controle niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later.
 6. Heeft u een geschikte datum, klik dan op de knop ‘Maak deze afspraak’ en klik vervolgens op ‘Volgende’ op uw afspraak te bevestigen.
 7. U ziet een bevestigingsscherm in MijnDZ met de gemaakte afspraak. In MijnDZ kunt u bij het menu 'Mijn afspraken' de gemaakte afspraak en alle afspraakgegevens bekijken.

Veelgestelde vragen

 • Als u de datum voor controle niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later.

  Kan het bloedonderzoek niet uitgesteld worden? Neem dan telefonisch contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden, tel.: (0570) 53 54 64. Bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur. Of tussen 15.30 tot 16.30 uur.

 • Ja, u kunt de afspraak 2 dagen van te voren wijzigen In MijnDZ.

  Wilt u de afspraak annuleren? Neem dan telefonisch contact op. De bloedafname is bereikbaar van ma t/m vr van 09.00 tot 13.00 uur en voor spoedgevallen van 15.30 tot 16.30 uur op tel.: (0570) 53 54 64. Voor de Trombosedienst kunt u bellen naar tel.: (0570) 53 50 86.

 • Heeft u hulp nodig? Vraag aan iemand in uw omgeving om digitaal een afspraak te maken voor u. Ook is het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Er staat een team voor u klaar om u te helpen bij het maken van uw afspraak.

  U kunt ons bereiken via tel.: (0570) 53 54 64 op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Voor de Trombosedienst kunt u bellen naar tel.: (0570) 53 50 86.

 • Maak zo spoedig mogelijk een afspraak voor bloedafname (rond) een uur voor uw geplande polikliniekbezoek. Het is belangrijk dat u de bloedafname-afspraak direct plant zodra u weet dat er bloedafname nodig is. Dit voorkomt dat er geen plek meer is op de door u gewenste dag en tijd.

 • Als er geen mogelijkheid is om een afspraak in te plannen, neem dan contact op met de bloedafname, tel. (0570) - 53 54 64.

 • We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij of in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken.

 • Nee, helaas. De bloedafname poli nu werkt alleen nog maar op afspraak. Patiënten hebben met een afspraak een vaste tijd, hoeven niet meer te wachten en worden in alle rust geholpen met persoonlijke aandacht. Dat is prettiger voor de patiënt en voor ons.

 • Heeft uw huisarts bepaald dat u met spoed bloed moet laten afnemen? Dan meldt uw huisarts dit eerst bij het ziekenhuis. U kunt daarna zelf uw afspraak online inplannen. Of uw huisarts kan ons bellen voor het maken van deze afspraak.

 • Voor het inleveren van materiaal op de servicepunten of in het Deventer ziekenhuis is geen afspraak nodig.

  24-uurs urine en ontlasting kunt u alleen inleveren bij de bloedafname in het Deventer Ziekenhuis.

  Voor onderzoek naar de kwaliteit van sperma moet u wel een aparte afspraak maken. U moet dit materiaal altijd inleveren op de afdeling Fertiliteit in het Deventer Ziekenhuis. Lees meer hierover in de folder Spermaonderzoek

 • Nee, u ziet een bevestigingsscherm in MijnDZ. Als u een geschikte datum heeft gevonden en op de knop ‘Maak deze afspraak’ klikt en vervolgens op ‘Volgende’ krijgt u een bevestigingsscherm te zien met de gemaakte afspraak.

  In MijnDZ kunt u bij het menu 'Mijn afspraken' de gemaakte afspraak en alle afspraakgegevens zien.

 • Helaas is het niet mogelijk om voor andere spreekuren en poliklinieken een afspraak te plannen via MijnDZ. Dit heeft te maken met de afspraakspecificaties die verbonden zijn aan de reden waarvoor u komt.

 • Als u de datum voor hercontrole niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later. Kan dit ook niet, neem dan telefonisch contact op met de Trombosedienst, tel. (0570) 53 50 86.

 • De test is bedoeld om te zien of u een te hoog bloedsuikergehalte heeft, voor en na inname van een hoeveelheid suiker. Deze test wordt toegepast als er verdenking bestaat op diabetes mellitus of diabetes gravidarum (zwangerschapsdiabetes). Hiervoor wordt er meerdere keren per dag bloed afgenomen. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de zorgverlener die deze test voor u heeft aangevraagd

 • U kunt een andere afspraakmogelijkheid selecteren door een geschikte tijd voor de eerste afspraak te selecteren onder ‘kies een geschikte tijd voor de eerste afspraak’. De tijden voor de andere twee afspraken wijzigen automatisch. Mochten er geen geschikte opties voor u tussen zitten neemt u dan contact op met de bloedafname, tel.: (0570) - 53 54 64.

MijnDZ

Direct Inloggen

Inloggen op MijnDZ

Voor mijn kind online een afspraak maken?

Gemaakt afspraak opnieuw bekijken?

In MijnDZ kunt u bij het menu 'Agenda’ en bij ‘Mijn afspraken' de gemaakte afspraak opnieuw bekijken. Hier staat ook extra informatie ter voorbereiding op uw afspraak.