Menu
Afdelingen

Wond Expertise Centrum

​Het Wond Expertise Centrum Deventer Ziekenhuis is één van de landelijke expertisecentra voor wonden. Bij ons krijgt u uitstekende wondzorg volgens de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten.

Het Wond Expertise Centrum (WEC) is gespecialiseerd in de behandeling van gecompliceerde wonden.​

Openingstijden

08:00 - 17:00 uur

Wat doet het WEC?

Het WEC is een kenniscentrum. Het WEC bundelt alle kennis over moderne wondbehandeling in één centrum. Daar werken onder andere vaatchirurgen, revalidatieartsen, dermatologen, wondconsulenten, verpleegkundig specialisten en podotherapeuten intensief samen. Inzet is zo de beste zorg te leveren aan patiënten met doorligwonden, oncologische wonden, diabetische voetwonden of complexe wonden die niet goed genezen. Het WEC zorgt er voor dat alle betrokken specialismen optimaal samenwerken zodat er zo snel mogelijk een goede diagnose wordt gesteld en behandeling kan starten.

Wij hanteren de laatste wetenschappelijke inzichten, landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen op het gebied van wondzorg. Binnen het WEC werken casemanagers, die gedurende een behandeltraject voor u de coördinatie en de regie voeren in de zorg voor uw wond, ook in de thuissituatie.