Menu
Wond Expertise Centrum

Ge­com­pli­ceer­de wonden

Gecompliceerde wonden vragen om een deskundige aanpak, waarbij vaak meerdere specialismen betrokken zijn. Het Wond Expertise Centrum Deventer bestaat uit een team van professionals, die elk deskundigheid en ervaring hebben op het gebied van wondgenezing en wondbehandeling. Denk hierbij aan dermatologen, vaatchirurgen, revalidatieartsen, verpleegkundig specialisten, wondconsulenten en wondverpleegkundigen.

Daarnaast kan een beroep worden gedaan op andere specialisten, zoals een plastisch chirurg, een anesthesist of een diëtist, maar ook op een gipsverbandmeester, een podotherapeut of een orthopedisch schoenmaker/instrumentmaker.

Lees voor

Behandeling met nauwe samenwerking

Het Wond Expertise Centrum zorgt er voor dat alle betrokken specialismen optimaal samenwerken zodat er zo snel mogelijk een goede diagnose wordt gesteld en behandeling kan starten.

Daarbij hanteren we de laatste wetenschappelijke inzichten, landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen op het gebied van wondzorg. Binnen het WEC werken 2 regie behandelaren (verpleegkundig specialist) en 2 case managers (wond consulenten), die gedurende een behandeltraject voor u de coördinatie en de regie voeren in de zorg voor uw wond, ook in de thuissituatie.

Samen met u kijken we welke behandeling het beste bij u past en binnen uw mogelijkheden. Omdat de wond voortdurend verandert, wordt de behandeling regelmatig bijgesteld.

De behandeling start vaak in het ziekenhuis. Zo gauw als mogelijk, wordt de wondverzorging weer in uw eigen vertrouwde omgeving voortgezet. Er is een nauwe samenwerking met de zorgverleners van thuiszorgorganisaties en de huisartsen in uw omgeving.

Verbandmiddelen

Door het wondexpertisecentrum worden vaak speciale materialen gebruikt. Omdat deze producten vaak lastig te leveren zijn voor uw eigen apotheek, maken wij bij voorkeur gebruik van een landelijk werkend logistiek bedrijf: Excen, tel.: 020 - 49 755 99
Mocht u liever van uw eigen apotheek gebruik maken, mag dat natuurlijk ook.

Gecompliceerde wonden