Menu

Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Hier vindt u alle relevante informatie m.b.t. tot corona terug.

Lees voor

Naar het Deventer Ziekenhuis? Volg deze regels:

  • Desinfecteer uw handen bij de ingang
  • U hoeft het mondneusmasker alleen nog op te zetten bij de spoedpost (i.v.m. beperkte ruimte in de wachtkamer).
  • Begeleiders zijn weer welkom om mee te komen.
  • Per patiënt mogen twee bezoekers (incl. kind) per bezoekuur op bezoek komen, met uitzondering van de Spoedeisende Hulp. Ook voor de Kinderafdeling, Neonatologie en Verloskunde geldt een maximum van 2 bezoekers per patiënt. Voor de verpleegafdelingen en voor patiënten op de COVID afdeling geldt dat er tijdens het bezoekuur niet van bezoek gewisseld mag worden.

Zelftesten voor polibezoekers

Heeft u een afspraak op één van de poli’s en corona gerelateerde klachten? Stel uw afspraak dan uit.

Indien het toch noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te komen, doe dan een zelftest voordat u naar het ziekenhuis komt. Bij een positieve zelftest dient u contact op te nemen met de betreffende poli voordat u naar het ziekenhuis komt.

Heeft u een negatieve zelftest, dan mag u naar het ziekenhuis komen maar dient u bij binnenkomst in het ziekenhuis wel een chirurgisch mondneusmasker te dragen. U kunt deze maskers verkrijgen bij de receptie in het ziekenhuis.

Komt u voor een operatie? Dan heeft u bij corona gerelateerde klachten nog steeds een negatieve PCR test (via de GGD) nodig. Een negatieve zelftest is dan niet voldoende.

Als een kind op bezoek wil komen?

Per patiënt mag maximaal 1 kind - tot en met 12 jaar uit het eigen gezin - onder begeleiding van 1 ouder of andere volwassene naar het bezoekuur komen als hij of zij geen klachten heeft.