Menu

Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt een bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Hier vindt u alle relevante informatie m.b.t. tot corona terug.

Lees voor

Naar het Deventer Ziekenhuis? Volg deze regels:

  • Neem een eigen mondneusmasker mee en doe hem op voordat u binnenkomt en houdt u gedurende uw hele bezoek op. Er geldt - conform het landelijk beleid - een mondkapjesplicht voor patiënten, bezoekers en begeleiders
  • Kom zoveel mogelijk alleen
  • Desinfecteer uw handen bij de ingang
  • 1,5 meter afstand houden
  • Geen handen schudden
  • Ziekenhuis na het bezoek direct verlaten
  • Denk eraan om in ons ziekenhuis zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden, zowel naar andere patiënten als naar zorgverleners.

Zelftesten voor polibezoekers

Heeft u een afspraak op één van de poli’s en corona gerelateerde klachten? Stel uw afspraak dan uit.

Indien het toch noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te komen, doe dan een zelftest voordat u naar het ziekenhuis komt. Bij een positieve zelftest dient u contact op te nemen met de betreffende poli voordat u naar het ziekenhuis komt.

Heeft u een negatieve zelftest, dan mag u naar het ziekenhuis komen maar dient u bij binnenkomst in het ziekenhuis wel een chirurgisch mondneusmasker te dragen. U kunt deze maskers verkrijgen bij de receptie in het ziekenhuis.

Komt u voor een operatie? Dan heeft u bij corona gerelateerde klachten nog steeds een negatieve PCR test (via de GGD) nodig. Een negatieve zelftest is dan niet voldoende.

Kom alleen

Als u een afspraak heeft, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Wordt u gebracht dan kan uw begeleider u naar de entree en/of balie van de polikliniek brengen en daarna in auto of buiten wachten. Op deze manier kunnen we in onze wachtkamers 1,5 meter afstand houden en onze patiënten binnen de gewenste termijn de juiste zorg bieden.

Als een kind op bezoek wil komen?

Per patiënt mag maximaal 1 kind - tot en met 12 jaar uit het eigen gezin - onder begeleiding van 1 ouder of andere volwassene naar het bezoekuur komen als hij of zij geen klachten heeft.