Menu

Coronavirus

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus. Daarom leest u hier het laatste nieuws, alle voorzorgsmaatregelen en veelgestelde vragen. Ook alle voorzorgsmaatregelen lichten we hier toe.

Laatste nieuws

Op deze pagina bieden we u de laatste nieuwsupdates rondom het coronavirus in het Deventer Ziekenhuis.

Lees hier onze nieuwsupdates


Veelgestelde vragen

Nu de reguliere zorg is hervat, heeft het ziekenhuis verschillende maatregelen getroffen. Zoals het gebruik van handhygiëne en het uitdelen van mondmaskers bij corona gerelateerde klachten.

 • Sommige patiënten of bezoekers kiezen ervoor om zelf met een mondmasker naar ons ziekenhuis te komen. Soms delen we ook zelf een mondmasker uit aan patiënten. Dat doen we als patiënten om belangrijke medische redenen wél door een specialist gezien moeten worden, maar bijvoorbeeld hoesten, verkouden zijn of andere klachten hebben (geen corona). Deze patiënten krijgen bij ons infopunt in de centrale hal dan een mondmasker uitgereikt. Deze houden zij op totdat ze het ziekenhuis weer verlaten.

 • Het is belangrijk om overal, vooral in de gangen en de centrale hal, de 1,5 meter afstand te bewaren van andere patiënten en bezoekers. Hiermee voorkomt u dat uzelf mogelijk in contact komt met corona. Daarnaast dragen onze zorgverleners een mondmasker zodra zij binnen 1,5 meter van u komen. Ook kunnen zij eventueel andere persoonlijke beschermingsmiddelen opzetten of aandoen bij een behandeling, onderzoek of afspraak.

 • Patiënten die vanwege corona opgenomen moeten worden in ons ziekenhuis komen meestal niet via de hoofdingang tussen alle andere bezoekers en patiënten binnen. Daarnaast werken we volgens strikte richtlijnen, waarbij een patiënt op de verpleegafdeling direct in een zogeheten isolatiekamer wordt opgenomen. We doen er alles aan om corona-positieve patiënten in beeld te krijgen en te voorzien van mondmasker, ook als zij voor een onderzoek hun isolatiekamer moeten verlaten.

 • Aan patiënten en bezoekers die ons ziekenhuis binnenkomen vragen we om hun handen te desinfecteren. Medewerkers doen dat binnen op hun werkplek, zodat zij de rij bij de hoofdingang of parkeergarage niet ophouden.

 • Bij het oprijden van de parkeerplaats moet u op een knopje drukken voor een kaartje. Bij binnenkomst kunt u direct uw handen desinfecteren. Bij het verlaten van het ziekenhuis kunt u er bij de betaalautomaat voor kiezen om contactloos te betalen. De kans om via de betaalautomaat corona te krijgen is nihil.

Alles over uw afspraak, opname, operatie

 • Als u corona-gerelateerde klachten heeft, bel voor overleg met de betreffende poli.
 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Meld u maximaal 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie.
 • Houd 1,5 meter afstand.
Alles over uw afspraak

Alles over bezoek

 • Per patiënt mag er 1 bezoeker tussen 15:00 en 17:00 uur op bezoek komen en 1 bezoeker tussen 18:00 en 19:30 uur.
 • Kom niet op bezoek wanneer u klachten heeft als hoesten, verkoudheid en koorts.
 • Als u op bezoek komt, moet u uw handen desinfecteren bij binnenkomst.
Alles over uw bezoek

Informatie van het RIVM

De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM.

Ook kunt u terecht bij het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (08:00 en 20:00 uur).

Website RIVM