Menu

Afspraak, opname, operatie

Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt het Deventer Ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen betreft uw afspraak. We zullen afspraken bij de poliklinieken zoveel mogelijk telefonisch doen of uitstellen. Heeft u klachten? Bel eerst naar het ziekenhuis, voordat u naar het ziekenhuis komt.

Voorzorgsmaatregelen

We vragen uw begrip dat dit voor ons ziekenhuis een uitzonderlijke situatie is en dat we alles in het werk stellen om goede zorg te kunnen blijven bieden.

Afspraak

Het Deventer Ziekenhuis zal de afspraken bij de poliklinieken vanaf dinsdag 17 maart zoveel mogelijk telefonisch doen of uitstellen. Dit gebeurt alleen als het medisch verantwoord is. Wij nemen contact op met alle patiënten die binnenkort een afspraak hebben op de polikliniek. U hoeft zelf niet te bellen. Uw arts bepaalt of uw afspraak kan worden uitgesteld, telefonisch plaats kan vinden of dat u toch naar het ziekenhuis moet komen. Hierbij wordt ook besproken wat te doen als u twee of meer van de klachten heeft: koorts, neusverkoudheid, hoesten of kortademigheid. Verder moet iedere bezoeker zijn handen desinfecteren bij binnenkomst.

En begeleiding?

U mag maximaal één persoon meenemen naar het spreekuur op de polikliniek of naar een onderzoek. We vragen u niet te komen als u zich grieperig, verkouden of koortsig voelt. Heeft u geen klachten, dan bent u welkom. Wel vragen we u om uw handen te desinfecteren als u het ziekenhuis binnenkomt. Verder schudden we – ook in ons ziekenhuis – voorlopig even geen handen.

Operaties

Het Deventer Ziekenhuis beperkt het aantal operaties in het ziekenhuis, alleen acute en noodzakelijke oncologische operaties gaan nog door. We doen dit zodat we zorgmedewerkers zo nodig kunnen inzetten voor mensen die dringend onze zorg nodig hebben. Ook moeten materialen en middelen gespaard worden. Als uw operatie niet doorgaat, wordt u hierover uiterlijk een dag van tevoren gebeld.Bij patiënten die geopereerd worden, laten we tot nader order geen patiëntenbegeleiding meer toe. Dit om materiaal uit te sparen en het risico op besmetting onder OK personeel te verkleinen.

Bloedafname

In verband met het coronavirus zijn meerdere servicepunten bloedafname gesloten van vrijdag 20 maart tot 6 april. Alleen in geval van medische noodzaak en spoed, beoordeeld door uw behandelend arts of verloskundige, zal er bij patiënten bloed afgenomen worden. Als de (controle) afspraak bij uw huisarts of specialist is verplaatst, dan wordt de bloedafname ook naar een later tijdstip verplaatst. Lees hier meer.

Meer informatie voor zwangeren

Alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, het echocentrum Fetura, het Deventer Ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties in de regio hebben afspraken gemaakt. Deze kun je vinden op de website van de Integrale Geboortezorg Organisatie Salland.