Menu

Afspraak, opname, operatie

Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt het Deventer Ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen rond uw afspraak aan ons gebouw.

Voorzorgsmaatregelen

We vragen uw begrip dat dit voor ons ziekenhuis een uitzonderlijke situatie is en dat we alles in het werk stellen om goede zorg te kunnen blijven bieden.

Afspraak

Door de coronacrisis hebben we noodgedwongen poliklinische afspraken moeten verplaatsen. De druk neemt nu iets af. Daardoor ontstaat er ruimte om andere zorg in beperkte mate weer op te pakken. Belangrijke uitgangspunten zijn dat deze zorg veilig kan worden gegeven, het gebruik van (schaarse) materialen verantwoord is en er geen volle wachtkamers ontstaan.

Ter bevestiging dat uw afspraak doorgaat, ontvangt u drie werkdagen daarvoor een SMS-bericht (mocht u die melding aan hebben staan).

Wat moet ik doen als ik naar het ziekenhuis kom?

Wij doen er alles aan om patiënten en medewerkers goed te beschermen. Daarom informeren we u graag over maatregelen die we voor uw bezoek moeten nemen:

 • Mocht u op de dag van uw afspraak klachten hebben als koorts, neusverkoudheid, hoesten of kortademigheid? Bel dan eerst met uw polikliniek/afdeling;
 • Houd u aan het aangegeven tijdstip van uw afspraak. Kom niet te vroeg om drukte in de wachtkamers te voorkomen;
 • Bij binnenkomst komt u langs onze beveiliging. Volg hun instructies alstublieft op;
 • We vragen u onder meer om uw handen te desinfecteren;
 • Denk eraan om anderhalve meter afstand te houden, zowel naar andere patiënten als zorgverleners;
 • Tijdens het spreekuur kan uw zorgverlener bescherming dragen, zoals een bril, beschermende jas, handschoenen of mondneusmasker;
 • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis;
 • In ons ziekenhuis schudden we geen handen.

En begeleiding?

Om de regel van anderhalve meter afstand goed te kunnen hanteren, is het belangrijk dat u in principe alleen naar uw afspraak komt. Als dit echt niet kan, neem dan maximaal één begeleider mee. Het kan zijn dat de begeleider gevraagd wordt op een andere plek te wachten. Zo kunnen wij veiligheid waarborgen.

Bloedafname

Om volle wachtkamers te voorkomen gaat het Deventer Ziekenhuis vanaf maandag 4 mei werken met een afspraaksysteem voor bloedafname. Wie een verwijzing van de huisarts, trombosedienst of medisch specialist krijgt, kan voor het maken van een afspraak bellen naar (0570) 53 54 64. Dan wordt door de medewerker in overleg met de patiënt een afspraak ingepland. Het Deventer Ziekenhuis verwacht in binnenkort ook een online afsprakensysteem beschikbaar te hebben, zodat de patiënt de afspraak zelf kan plannen.

Lees hier meer

Meer informatie voor zwangeren

Alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, het echocentrum Fetura, het Deventer Ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties in de regio hebben afspraken gemaakt.

Om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen zijn enkele voorzorgsmaatregelen genomen rondom de zwangerschapscontroles in het ziekenhuis en rondom de bevalling.

 • De partner kan niet mee naar zwangerschapscontroles.
 • De partner kan niet mee naar echo's (dit geldt niet voor Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek, type 2).
 • Bij de bevalling mag maximaal 1 persoon (partner) aanwezig zijn.
Meer informatie