Menu

Afspraak, opname, operatie

Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt het Deventer Ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen rond uw afspraak aan ons gebouw.

Voorzorgsmaatregelen

We vragen uw begrip dat dit voor ons ziekenhuis een uitzonderlijke situatie is en dat we alles in het werk stellen om goede zorg te kunnen blijven bieden.

Afspraak

Door de coronacrisis hebben we noodgedwongen poliklinische afspraken moeten verplaatsen. De druk neemt nu iets af. Daardoor ontstaat er ruimte om andere zorg in beperkte mate weer op te pakken. Belangrijke uitgangspunten zijn dat deze zorg veilig kan worden gegeven, het gebruik van (schaarse) materialen verantwoord is en er geen volle wachtkamers ontstaan.

Ter bevestiging dat uw afspraak doorgaat, ontvangt u drie werkdagen daarvoor een SMS-bericht (mocht u die melding aan hebben staan).

Wat moet ik doen als ik naar het ziekenhuis kom?

Wij doen er alles aan om patiënten en medewerkers goed te beschermen. Om verspreiding van het virus te voorkomen, hebben we verschillende maatregelen genomen. Om dit veilig en verantwoord te doen, vragen wij u.

 • Kom alleen naar uw afspraak*;
 • Heeft u op de dag van uw afspraak klachten als koorts, neusverkoudheid, hoesten of kortademigheid? Bel eerst met uw polikliniek/afdeling;
 • Meld u maximaal 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie waar u de afspraak heeft. Om drukte in de wachtkamers te voorkomen;
 • Bij binnenkomst komt u langs onze beveiliging. Volg hun instructies alstublieft op;
 • We vragen u onder meer om uw handen te desinfecteren;
 • Denk eraan om anderhalve meter afstand te houden, zowel naar andere patiënten als zorgverleners;
 • In ons ziekenhuis schudden we geen handen;
 • Tijdens het spreekuur kan uw zorgverlener bescherming dragen, zoals een bril, handschoenen of mondneusmasker;
 • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.

* Als u een afspraak heeft, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Wordt u gebracht dan kan uw begeleider u naar de entree en/of balie van de polikliniek brengen en daarna in auto of buiten wachten. Op deze manier kunnen we in onze wachtkamers 1,5 meter afstand te houden en onze patiënten binnen de gewenste termijn de juiste zorg bieden. Bij kinderen mag een begeleider mee en bij andere uitzonderlijke situaties. U mag dan maximaal 1 begeleider meenemen als hij of zij geen klachten heeft.

Bloedafname alleen op afspraak

In het ziekenhuis en op onze servicepunten in de regio kon u altijd zonder afspraak terecht voor bloedafname. Vanaf 13 juli kunt u alleen nog voor bloedafname op afspraak terecht, zowel in het ziekenhuis als bij onze servicepunten. Deze maatregel is ingevoerd om de 1,5 meter maatregel te kunnen hanteren en lange wachttijden te voorkomen. Bel eerst naar het Deventer Ziekenhuis voor het maken van een afspraak, tel.: (0570) 53 54 64. Door 1 van onze medewerkers wordt dan een afspraak ingepland.

Hartfilmpje alleen op afspraak

Heeft u een verwijzing van uw huisarts voor een hartfilmpje (ECG)? Bel dan altijd eerst even voor een afspraak. Zo voorkomen we dat het onverwacht vol wordt in onze wachtkamers. U kunt bellen naar (0570) 53 5000.

Lees hier meer

Meer informatie voor zwangeren

Samen met alle verloskundigenpraktijken, de gynaecologen, het echocentrum Fetura, het Deventer Ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties in de regio zijn er afspraken gemaakt.

 • Bij een zwangerschapscontrole of een echo mag 1 persoon (partner) mee.
 • Bij de bevalling mag maximaal 1 persoon (partner) aanwezig zijn.
Meer informatie