Menu

Afspraak, opname, operatie

Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt het Deventer Ziekenhuis extra maatregelen rond uw afspraak aan ons ziekenhuis. We vragen uw begrip dat dit voor ons ziekenhuis een uitzonderlijke situatie is en dat we alles in het werk stellen om goede zorg te kunnen blijven bieden.

Maatregelen

We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Ter bevestiging dat uw afspraak doorgaat, ontvangt u drie werkdagen daarvoor een SMS-bericht (mocht u die melding aan hebben staan).

Wat moet ik doen als ik naar het ziekenhuis kom?

Om verspreiding van het virus te voorkomen, hebben we verschillende maatregelen genomen. Om dit veilig en verantwoord te doen, vragen wij u.

  • Kom alleen naar uw afspraak*;
  • Neem een eigen mondneusmasker mee. Er geldt - conform het landelijk beleid - geen mondkapjesplicht meer voor patiënten of bezoekers. Onze zorgverleners dragen tijdens een behandeling of onderzoek een mondneusmasker als u binnen 1,5 meter van uw zorgverlener komt;

  • Heeft u op de dag van uw afspraak klachten als koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak? Bel eerst met uw polikliniek/afdeling;
  • Meld u maximaal 5 minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie waar u de afspraak heeft. Om drukte in de wachtkamers te voorkomen;
  • We vragen u onder meer om uw handen te desinfecteren;
  • Denk eraan om anderhalve meter afstand te houden, zowel naar andere patiënten als zorgverleners;
  • In ons ziekenhuis schudden we geen handen;
  • Tijdens het spreekuur kan uw zorgverlener bescherming dragen, zoals een bril, handschoenen of mondneusmasker;
  • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.

* Als u een afspraak heeft, vragen we u om zoveel mogelijk alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Wordt u gebracht dan kan uw begeleider u naar de entree en/of balie van de polikliniek brengen en daarna in auto of buiten wachten. Op deze manier kunnen we in onze wachtkamers 1,5 meter afstand te houden en onze patiënten binnen de gewenste termijn de juiste zorg bieden. Bij kinderen mag een begeleider mee en bij andere uitzonderlijke situaties. U mag dan maximaal 1 begeleider meenemen als hij of zij geen klachten heeft.

Let op! Kom niet naar het ziekenhuis als u momenteel in thuisquarantaine moet. Dit kan zijn omdat u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Of omdat u in een risicogebied (op vakantie) bent geweest met code oranje of rood.

Terug naar het overzicht

Bloedafname alleen op afspraak

In het ziekenhuis en op onze servicepunten in de regio kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Bel eerst voor het maken van een afspraak, tel.: (0570) 53 54 64. Door 1 van onze medewerkers wordt dan een afspraak ingepland.

Lees meer

Hartfilmpje alleen op afspraak

Heeft u een verwijzing van uw huisarts voor een hartfilmpje (ECG)? Bel dan altijd eerst even voor een afspraak. Zo voorkomen we dat het onverwacht vol wordt in onze wachtkamers. U kunt bellen naar (0570) 53 5000.

Lees meer

Informatie voor zwangeren

Met het echocentrum Fetura, verloskundigenpraktijken, de gynaecologen en de kraamzorgorganisaties in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het coronavirus. Op de site van Geboortezorg Salland leest u alle maatregelen en veelgestelde vragen.

Lees meer