Menu

Spreekuren gynaecologie

Naast een algemeen spreekuur, biedt de poli Gynaecologie ook nog verschillende andere spreekuren. Een overzicht.

Het proces

Als u zich meldt bij de balie ontvangt de poli-assistente u. Zij registreert uw komst, waarna u in de wachtkamer kunt plaatsnemen. U krijgt een (geel) registratievel mee, dat u aan de gynaecoloog geeft zodra deze u binnen roept. Soms roept de poli-assistente u vooraf op voor het meten van de lengte, het gewicht en de bloeddruk, waarna u weer in de wachtkamer plaatsneemt.

Beeldscherm
In de wachtkamer hangt een beeldscherm waarop de wachttijden voor de verschillende gynaecologen staan. Hoewel een ieder probeert u op de afgesproken tijd te zien, kan het door omstandigheden zo zijn dat u later wordt geholpen. Mocht het echter dusdanig later zijn dan gepland, schroom dan niet dit te melden aan de balie.

Het gesprek
Het eerste bezoek aan de gynaecoloog begint met een gesprek waarin u uw klacht vertelt en de gynaecoloog u vragen stelt. Zonodig kunt u thuis alvast opschrijven wat u wilt vertellen. Na het gesprek volgt meestal een lichamelijk onderzoek. Het komt regelmatig voor dat bij het 1e polikliniekbezoek de oorzaak van uw klachten nog niet duidelijk is. Vaak is dan verder onderzoek nodig.

Vervolg
Na afloop van het consult bij de gynaecoloog wordt er eventueel via de poli-assistente een nieuwe afspraak gemaakt of aanvullend onderzoek afgesproken. U kunt zich hiervoor melden bij een van de kamers naast de balie.