Menu

Opleidingsevent

Denk je na over een baan in de zorg? Het Deventer Ziekenhuis helpt jou graag. Met informatie over wat je allemaal in het ziekenhuis kunt doen. En welke skills je hiervoor moet hebben. Laat je informeren en inspireren. Beleef het ziekenhuis. En kies voor een baan die bij de past! Op vrijdag 27 januari 2023 heeft Deventer Ziekenhuis een opleidingsevent voor scholieren van vmbo, mbo, havo en vwo georganiseerd. Een groot succes, want het event trok - net als voorgaande edities - ruim 700 bezoekers.

Ontdek het in het Deventer Ziekenhuis

Meer dan 50 collega's stonden klaar om de scholieren vol passie te vertellen wat hun werk precies inhoudt. Zij kregen dus een uitgelezen kans om zelf te ontdekken hoe leuk werken in een ziekenhuis is. 'De uitleg is hier heel goed, de mensen zijn vriendelijk'. 'De keuze wordt nu nóg moeilijker'. Een aantal antwoorden hoe de scholieren deze middag beleefd hebben. Vooral de doe-activiteiten waren in trek. Zoals hechten op de OK, het reanimeren en bloedafname. Ook de rondleidingen op het lab waren populair. Leerlingen met ouders en/of docenten konden volop informatie vinden over opleidingen en carrières in de zorg. Ook in het programmaonderdeel 'Vraag het de prof' konden scholieren in gesprek gaan en vragen stellen aan collega's. Ontdekken wat wel of niet bij ze past.

En heel veel verschillende afdelingen van het ziekenhuis presenteerden zich. Van Verloskunde en MDL tot de Paramedische dienst en het Mortuarium. Bekijk hieronder de sfeervideo .