Menu

Wandelroutes

Dimence Groep, Routenetwerken Salland, IVN Deventer en het Deventer Ziekenhuis trekken samen op om bewegen te promoten en de omgeving in Salland beter te leren kennen. Voor bezoekers, patiënten en medewerkers zijn er nieuwe wandelroutes ontworpen.

Nieuwe wandelroutes rondom het Deventer Ziekenhuis

Op het terrein van het Deventer Ziekenhuis – naast Brinkgreven – staat een groot bord met verschillende wandelroutes. Het Deventer Ziekenhuis wil een beweegziekenhuis zijn. In 2019 werd de beweegtuin achter het ziekenhuis geopend en er zijn ook twee wandelroutes door de omgeving van het ziekenhuis uitgezet, opgesteld door het IVN Deventer. Nu zijn hier meer nieuwe wandelroutes aan toegevoegd.

Bewegen is gezond

Marcella de Geest is vanuit ons ziekenhuis betrokken bij bewegen en groen. Marcella: ‘Bewegen is gezond en niet alleen voor de patiënt, maar ook voor bezoekers, medewerkers en omwonenden van het Deventer Ziekenhuis. Door samen te werken met onze buren van Dimence Groep en Routenetwerken Salland zijn er een paar mooie wandelroutes in de directe omgeving van het ziekenhuis gerealiseerd. Ontdek de omgeving. Het is er prachtig.’

Samen in Salland

Dimence Groep, Deventer Ziekenhuis, IVN Deventer en Routenetwerken Salland willen het bewegen promoten. En aan de hand van een aantal nieuwe wandelroutes kun je de mooie buitenomgeving van het ziekenhuis en Brinkgreven ontdekken.

Wandelroutes

Er zijn verschillende routes om vanaf het ziekenhuis te gaan wandelen, variërend van drie tot acht kilometer. Je kunt langere wandelingen maken rondom de Douwelerkolk, door het dorp Schalkhaar en naar het bos en de hei op het Wechelerveld. Korte routes gaan langs de Douwelerkolk en door het park Brinkgreven. Het is ook mogelijk om routes te downloaden met de app 'IVN routes'.