Menu
Behandelingen

Diagnose kanker: dan staat de wereld even stil

Te horen krijgen dat u kanker heeft, geeft een enorme schok. Uw leven staat op zijn kop en alle zekerheden lijken verdwenen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk kunt u veel te verwerken krijgen. Voor vragen en problemen die de diagnose kanker met zich mee kan brengen kunt u bij het medisch maatschappelijk werk terecht.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 35

Hoe kom ik er?

Route 5
Lees voor

Wat is de begeleiding bij kanker?

De diagnose kanker komt bij iedereen hard aan. Bij u als patiënt, maar ook bij uw directe omgeving. Uw partner, kinderen, familie en vrienden kunnen zich ontredderd en onzeker voelen. Praten met elkaar kan helpen. Maar dat kan ook moeilijk zijn juist omdat ze zo dicht bij u staan. Praten met iemand buiten uw directe omgeving kan dan een uitkomst bieden.

Trajectbegeleiding

Binnen het Deventer ziekenhuis biedt het medisch maatschappelijk werk u Traject Begeleiding aan. Dit betekent dat, op het moment dat ú behoefte heeft aan begeleiding of ondersteuning, u daarvoor gebruik kunt maken van het medisch maatschappelijk werk.

Als medisch maatschappelijk werker begeleiden wij u in het zoeken naar een nieuwe balans in uw leven. In onze begeleiding helpen wij u uw eigen mogelijkheden tot herstel van het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving te ontdekken en te versterken. Daarnaast kan onze begeleiding ook gericht zijn op het samen zoeken naar oplossingen voor praktische problemen die kunnen ontstaan bij het hebben van kanker. U bepaalt samen met de medisch maatschappelijk werker waar u zich met de begeleiding op wilt richten.

De begeleiding kan op ieder moment starten, direct na de uitslag van het onderzoek, maar ook tijdens of na de behandeling. De begeleiding kan zowel kortdurend als langdurend zijn. De gesprekken zullen in principe plaatsvinden in het ziekenhuis.

Omdat kanker ook degenen raakt die u dierbaar zijn, kunnen zij eveneens een beroep doen op het medisch maatschappelijk werk.