Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Exposities

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities. Bijvoorbeeld in de draaideur bij de algemene ingang, in de centrale hal, of bij de dialyseafdeling. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Momenteel is er een nieuwe expositie op dialyseafdeling: ‘In my mothers backyard’

Tot en met juni 2019 is deze expositie op de dialyseafdeling te bekijken. De expositieruimte is te vinden in de twee toegangsgangen naar de dialyseafdeling op de begane grond. De exposant Bianca Boogerd (fotograaf) laat in deze expositie bloemen zien, gefotografeerd in de tuin van haar moeder. De expositie heet dan ook: ‘In my mothers backyard’.

Meer over Bianca:
In de zoektocht naar mezelf kwam ik erachter dat ik door middel van fotograferen, wat tot dat punt alleen een leuke hobby was, een identiteitsgevoel kreeg. Ik mocht er steeds meer zijn van mezelf met alles wat ik ben, zie en voel. Aan de hand hiervan begon ik mensen en momenten vast te leggen.
Ik kwam erachter dat ik anders waarneem dan de meeste mensen, vooral gedetailleerder.
Een volgende stap hierin is dat ik mezelf en de manier waarop ik waarneem aan de buitenwereld laat zien. De mens toelaten, mee laten kijken in mijn belevingswereld, laten nadenken of meevoelen.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bianc...