Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Expositie centrale hal en draaideur

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities, zo ook in de centrale hal. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Momenteel is er een bijzondere expositie met diverse nieuwe werken te zien in de centrale hal, bij de afdeling Reumatologie (rechts naast de receptie) in de vitrinekast en in de draaideur van het ziekenhuis. Deze expositie is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging van professioneel werkende beeldend kunstenaars in Deventer en omgeving.

De volgende kunstenaars tonen hun werk: Ineke Mengelder (schilderijen), Chris Semmelink (schilderijen), Willemien van Gurp (tekeningen), Marina Ruempol ( foto's), Marijke Dijkstra ( schilderijen) en Gea Zieverink (grafisch ontwerpen)

In de vitrinekast op de afdeling Reumatologie toont Marianne Gerestein haar keramieke werken en in de draaideur is werk van Giny Jans, ism Lilian van den Einden (vilt) te zien.

Het tentoongestelde werk is te koop; bij belangstelling graag contact opnemen met de betreffende kunstenaar via de website. Zie website en/of QR code op de titelkaartjes.

De openingstijden zijn gedurende de bezoekuren van 1 augustus t/m 31 oktober 2022.

Je bent van harte welkom!

Het tentoongestelde werk is te koop; bij belangstelling graag contact opnemen met de betreffende kunstenaar via de website (QR code) op de titelkaartjes of de website.

Meer weten?

Expositie

1 van 4
  • Kunst tentoonstelling 2022 3
  • Kunst tentoonstelling 2022 4
  • Kunst tentoonstelling 2022 2
  • Kunst tentoonstelling 2022 1