Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Expositie Centrale Hal

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities, zo ook in de centrale hal. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Er hangt nieuwe kunst verspreid in de centrale hal van ons ziekenhuis. Een bijzondere expositie, te bekijken tot 25 november 2021.

De tentoonstelling in de centrale hal en bij de afdeling Reumatologie (rechts naast de receptie) van het ziekenhuis is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging voor professionele beeldend kunstenaars uit Deventer en omstreken. De deelnemende kunstenaars zijn Lilian van den Einden, Giny Jans en Patricia Achenbach. Het tentoongestelde werk is te koop; bij belangstelling graag contact opnemen met de betreffende kunstenaar via de website op de titelkaartjes.

Handgemaakte werken van wol

Lilian van den Einden maakt Vilt voor aan de muur en Vilt-objecten. Handgemaakte abstracte werken van wol met natuurlijke vezels als o.a. zijde en vlas. Thema’s gaan over de gelaagdheid van de mens, weergegeven in structuren. De viltwerken zijn te zien in de centrale hal en in de wachtruimte rechts naast de receptie. Meer weten? Kijk dan op haar website.

Schoonheid van het individu

Giny Jans vindt het prettig om zichzelf constant uit te dagen, zichzelf in beweging te houden en ze houdt van verandering. Doordat ze thematisch werkt, vaak series maakt en regelmatig met nieuwe projecten start, is haar werk divers en veelomvattend. Gezichten en handen fascineren haar. Voor Giny zijn het de toegangswegen naar de identiteit en de schoonheid van het individu. Lees meer over haar werk op haar website.

Geïnspireerd door de natuur

Patricia Achenbach wordt geïnspireerd door reeksen en series en door de natuur en door verschillen en verbanden tussen allerhande zaken. Denk hierbij aan ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen in het leven zoals het alfabet, getallen of bijvoorbeeld de vier seizoenen. Discipline Schilderen, Grafische kunst. Op haar website vind je al haar oude en nieuwe kunstwerken.

Expositie

1 van 5
  • Zomertentoonstelling 2021
  • Zomertentoonstelling 2021
  • Zomertentoonstelling 2021
  • Zomertentoonstelling 2021
  • Zomertentoonstelling 2021