Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Expositie Centrale Hal

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities, zo ook in de centrale hal. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Er hangt nieuwe kunst verspreid in de centrale hal van ons ziekenhuis. Een bijzondere expositie dit keer van kunstcollectief 't sal.

De tentoonstelling in de centrale hal en bij de afdeling Reumatologie (rechts naast de receptie) van het ziekenhuis is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging voor professionele beeldend kunstenaars uit Deventer en omstreken.

Natuur in Salland

Joke Proper werkt sinds 2013 als professioneel kunstenaar. In haar schilderijen wordt de krachtige energie van de natuur om haar heen weerspiegeld. Als kunstenaar schildert zij zowel semi-abstract als ook meer figuratief om de dialoog aan te gaan met haar omgeving. Zij houdt, naast het observeren van de natuur in Salland, ook van gezichten en mensen met verhalen die zij vertellen. Van jongs af aan heeft Petra Hoff-Mul een potlood in haar handen. Haar werk bestaat dan ook uit gedetailleerde potloodtekeningen vol sfeer. Reinoud Klein Wassink maakt hij grote schilderijen geïnspireerd op de Sardijnse cultuur. Daarnaast maakt hij graag portretten van kunstenaars die hij bewondert. Bijzonder is de manier waarop hij overleden personen om een levendige manier weet te verbeelden.

Fotografie

Als kunstfotograaf maakt Wil Bijker veelal opnames van voorwerpen en materialen van dichtbij. Door de manier van fotograferen gaan ze een beeld op zich vormen. De dichtbij opnames zijn nauwelijks bewerkt. Jean Nieuwenhuis is een fotografe en werkt aan diverse kunstprojecten. In het ziekenhuis hangen bloemen stillevens: door de bijzondere rangschikking zijn de bloemen getransformeerd tot landschappen.

Kleurrijk en gevarieerd

Henny Schaapman combineert het kwetsbare met het robuuste: keramiek, cortenstaal en hout soms in eenzelfde kunstwerk. Haar inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving: een emotie, een symbool, een vorm, een kleur. Haar keramiek stemt vrolijk, is sprankelend van kleur, gelaagd en rijk aan decoraties. Het werk van Christien is verhalend. De verhalen van het materiaal, van de kijker en van haarzelf, spelen altijd een rol. Ze probeert de kijker binnen te lokken in de wereld van haar beeldverhaal. Na zijn baan als docent bijzondere verftechnieken, exposeert Harry van tijd tot tijd zijn werk dat kleurrijk, figuratief en abstract is en waarin fantasie en realisme zijn verweven.

Persoonlijke emoties

Vanuit zijn vakkennis (docent bijzondere verftechnieken) stortte Harry Raverszich op een combinatie van diverse drukvormen met primaire kleuren in grafische voorstellingen. Uit zijn uitingen spreekt een grote mate van authenticiteit en visie, onafhankelijk van maatschappelijke of geldende kunstzinnige stromingen. Dat maakt de tentoonstelling van zijn grafiek zo boeiend. Persoonlijke emoties en maatschappelijke observaties zijn zijn informatiebronnen. Ook experimentele glaskunst heeft zijn bijzondere belangstelling, goud in glas heeft hierbij de overhand. Gerealiseerd zijn naakten, maskers en mythische figuren in goud tussen glas (fusetechniek).

Expositie

1 van 7
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021
  • Expositie 2021