Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Exposities

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities. Bijvoorbeeld in de draaideur bij de algemene ingang, in de centrale hal, of bij de dialyseafdeling. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Baltus Wigersma, Peter Paul Hattinga Verschure en Marina Ruempol exposeren komende maanden (t/m 28 november 2019) in de centrale hal van het ziekenhuis.

De tentoonstelling in de centrale hal van het ziekenhuis is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging voor professionele beeldend kunstenaars uit Deventer en omstreken. Momenteel zijn zo’n dertig kunstenaars aangesloten bij het Platform. De tentoonstelling loopt van 1 augustus tot 28 november 2019. De deelnemende kunstenaars zijn:

•Baltus Wigersma is een multidisciplinaire kunstenaar. Hij schildert, beeldhouwt, maakt installaties, ontwerpt en regisseert theaterproducties. Hij exposeert schilderijen en tekeningen, zowel in de vitrine bij reumatologie als daarbuiten, www.baltuswigersma.nl
•Peter Paul Hattinga Verschure is vooral als tekenaar en graficus werkzaam. Hij tekent, etst en schildert stadsgezichten. Zijn werk is te zien in de vitrine bij reumatologie en in de centrale hal, www.pphv.eu.
•Marina Ruempol is fotograaf en haar werk bestaat voornamelijk uit geënsceneerde situaties waarin zij de hoofdrol speelt. Haar foto’s zijn te zien in de centrale hal en in de vitrine bij reumatologie, www.mrfoto.nl