Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Expositie centrale hal

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities, zo ook in de centrale hal. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

’T SAL, kunstenaarscollectief

De tentoonstelling in de centrale hal, bij de Reumatologie poli (rechts naast de receptie) en in de gangen bij de dermatologie poli van het ziekenhuis is georganiseerd door ’T SAL, kunstenaarscollectief uit Olst-Wijhe in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. ’T Sal uit Olst-Wijhe bestaat uit 13 onafhankelijke kunstenaars, die al dan niet beroepsmatig verschillende disciplines van de beeldende kunsten beoefenen en dit aan een breder publiek willen tonen. Deze verscheidenheid in 2D en 3D kunst is onze kracht en uitstraling.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Henny Beckers

Wil Bijker

Petra Hoff-Mul

Wilto Kampinga

Harry Ravers

Henny Schaapman

Anna Claudia Wellner

De kunstwerken zijn te bekijken tot 25 juli 2024.

Bekijk de website

Het tentoongestelde werk is te koop; bij belangstelling graag contact opnemen met de betreffende kunstenaar via de website (QR code) op de titelkaartjes of de website.

Meer weten?

Kunst

1 van 7
  • Kunst Wil Bijker
  • Kunst Wilto Kampinga
  • Kunst Petra Hoff Mul
  • Kunst Henny Beckers
  • Kunst Anna Claudia Wellner
  • Kunst Harry Ravers
  • Kunst Henny Schaapman