Menu
Over ons

Kunst

Het Deventer Ziekenhuis moet een plek zijn waar iedere patiënt, bezoeker of medewerker zich prettig voelt. Dat doen we met betrokken mensen, een fijne inrichting én met bijzondere kunst.

Je vindt in de centrale hal, op de polipleinen en op verschillende afdelingen allerlei markante kunstwerken. Sommige staan er permanent, andere horen bij een wisselexpositie. Hierdoor is er altijd wel een kunstwerk dat je als bezoeker opvalt, inspireert of verrast.

Expositie Centrale Hal

Het Deventer Ziekenhuis organiseert geregeld wisselende exposities, zo ook in de centrale hal. Kunstenaars kunnen hier tijdelijk hun werk tonen aan een groot publiek. Voor hen een mooie kans en voor jou als bezoeker een afwisselend aanbod van bijzondere kunstwerken.

Gert Roelofsen, Marijke Dijkstra en Anneke Mensink exposeren komende maanden (t/m 25 maart 2020) in de centrale hal van het ziekenhuis.

De tentoonstelling in de centrale hal en bij de afdeling Reumatologie (rechts naast de receptie) van het ziekenhuis is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging voor professionele beeldend kunstenaars uit Deventer en omstreken. De wintertentoonstelling is van 12 december 2019 tot 26 maart 2020 te bekijken. De deelnemende kunstenaars zijn Gert Roelofsen, Marijke Dijkstra en Anneke Mensink.

  • Gert Roelofsen aquarelleert met verdunde acryl op cellofaan en noemt het ''aquacryl''. De sfeer van de Waddenzee en alles wat maar met licht, lucht en water te maken heeft, fascineert hem. Zijn werk komt letterlijk vloeiend tot stand. Er doen zich onvoorziene effecten voor die hij in een volgend aquacryl toepast. Hij noemt zijn techniek dan ook: de gestuurde toevalligheid. De aquacrylen zijn zwevend opgespannen binnen een metalen lijstwerk en zijn te zien in de centrale hal. Bekijk hier zijn website.
  • Marijke schildert landschappen, transparante vergezichten, bloemstillevens en vogel-scrolls en werkt in technieken als: aquarel, olieverf, sjabloonprint en pastel. Kleur is een belangrijke inspiratiebron, kleur die ''de taal van het hart'' spreekt in een woordloze communicatie. De schilderijen zijn te zien in de centrale hal. Meer zien? Kijk dan op haar website.
  • Anneke Mensink maakt beelden van o.a. kunsthars. Zij verwerkt daarin vaak natuurlijke materialen, zoals moerbeiboomschors, vezels, en kurk. Zij gebruikt de huid als metafoor. Haar werken gaan over imperfectie, lichaamsbeeld en zelfbeeld. De beelden zijn te zien in de wachtruimte en in de vitrine van de afdeling Reumatologie. Meer weten? Bezoek dan haar website.

Wintertentoonstelling

1 van 4
  • Winterexpositie
  • Winterexpositie
  • Winterexpositie
  • Winterexpositie