Menu
Over ons

Duurzaamheid

Goede patiëntgerichte zorg kan niet zonder brede aandacht voor een gezonde leef-, woon- en verblijfsomgeving. We willen de beste zorg voor onze patiënt. Persoonlijk, toegankelijk en betaalbaar. De negatieve impact van ons handelen op het milieu (o.a. energie, waste, grondstroffen) willen we beperken.

Goede zorg, gezonde leefomgeving

Goede patiëntgerichte zorg kan niet zonder brede aandacht voor een gezonde leef-, woon- en verblijfsomgeving. We willen de beste zorg voor onze patiënt. Persoonlijk, toegankelijk en betaalbaar. De negatieve impact van ons handelen op het milieu (o.a. energie, waste, grondstoffen) willen we beperken.

Dat doen we onder meer door slim in te kopen. Daarbij letten we niet alleen op prijs, maar ook op sociale impact en op duurzaamheid. Ook in voeding voor patiënten doen we ons best om duurzame producten op het menu te zetten. Verder investeren we veel in energiebesparing. We hebben een energie-efficiënt gebouw en winnen veel groene energie door de vele honderden zonnepanelen op ons dak. Meer en meer aandacht besteden we ook aan reduceren van afvalstromen.

Concrete duurzaamheidsdoelstellingen

We committeren ons onder meer via de Milieuthermometer Zorg en de Green Deal Duurzame zorg aan concrete duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende jaren:

  • Afvalreductie: -10%
  • Terugdringen energieverbruik: -20% in 2020
  • CO2 -reductie: -50% in 2030.