Menu
Nieuws

Een mooi één-tweetje tussen Davo en Deventer Ziekenhuis

19 november 2020

Deventer Voetbalvereniging Davo stelt ook nu weer hun kantine – net als in de eerste golf –beschikbaar voor (sollicitatie)gesprekken met toekomstige nieuwe medewerkers van het Deventer Ziekenhuis.

Gesprekken in de voetbalkantine

DVV Davo is een naaste buur van het Deventer Ziekenhuis. Berry Westervoorde van Davo: ‘Het is mooi dat we als goede buren elkaar op weg kunnen helpen. Zo leveren wij ook een bijdrage in deze onzekere tijd.’

Real life

Het is voor het Deventer Ziekenhuis van belang dat er zo min mogelijk mensen langskomen. Hiervoor gelden maatregelen voor bezoekers, patiënten, maar ook voor toekomstige nieuwe medewerkers. Arbeidsvoorwaarden gesprekken vinden vooral online plaats. Sollicitatiegesprekken zijn minder online, want om toch een goed beeld bij de persoon te hebben, wil je degene zien. Voetbalvereniging Davo maakt het mogelijk om toekomstige collega's ‘real life’ te ontmoeten.

Deuren open voor elkaar

In het voorjaar (periode maart tot mei) zijn er ongeveer vijftig mensen in de voetbalkantine geweest voor gesprekken. Berry zorgt dat het clubhuis open is en helpt met koffie en thee. Berry: ‘Er is altijd goed contact met het Deventer Ziekenhuis, ook in verband met onze parkeerplaatsen waar medewerkers en bezoekers gebruik van maken. Als wij bijvoorbeeld een groot toernooi hebben, dan is het lijntje ook snel gelegd. Het is mooi om te zien dat wij de deuren voor elkaar openzetten.’

Voetbal voor de buren

Het Deventer Ziekenhuis is voetbalvereniging Davo erg dankbaar voor hun hulp. HR-adviseur Rene Wopken: ‘Als het niet noodzakelijk is, moet je sollicitanten niet naar het Deventer Ziekenhuis laten komen, want we willen zo min mogelijk loop naar het ziekenhuis. En met deze oplossing, helpt de voetbalvereniging ons erg met deze doelstelling. Dat is fantastisch.’ Als dank bracht onze HR-afdeling een voetbal aan onze buren voor het mooie één-tweetje.