Menu
Nieuws

Verse pompoensoep op bed

27 november 2019

Kandidaten van de werkleerroute horeca van KonnecteD trakteerden patiënten op de verpleegafdeling van C2 en D2 op een verse maaltijd. De Smaakmakers van deze maand serveerden een overheerlijke pompoensoep met een bruschetta.

KonnecteD deelt uit

Eric Philippo is praktijkbegeleider horeca bij KonnekteD. Hij begeleidt de kandidaten van de werkleerroute horeca.

Werkleerroute

Elke drie maanden krijgt hij een nieuwe groep leerlingen die specifiek voor de horeca kiezen en doen eerst ervaring op in het eigen bedrijfsrestaurant van KonnekteD. ‘Ik geef hen de basis mee om ze klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Het is vooral leuk om te zien wat ze al in drie maanden kunnen, wat nog niet perse hoeft. We gaan in drie maanden ook op bezoek bij een slager, catering of ze krijgen een workshop. We leren hier over gastheerschap en snijtechnieken’, vertelt Eric Philippo ons.

Ook in het Deventer Ziekenhuis werken nu al tien medewerkers van Deventer Werk Talent (onderdeel van KonnecteD) in de afwaskeuken, het bezoekersrestaurant of als ondersteuning in de roomservice. Over de uitnodiging als Smaakmaker in ons ziekenhuis waren ze dan ook meteen enthousiast. Eric: ‘Ze leren deze middag meer over uitserveren en bediening, maar ook hoe je het eten moet presenteren voor patiënten in de zorg.' Het enthousiasme komt ook over op de patiënten, want ze zijn blij verrast met deze maaltijd.

Stage lopen

Na drie maanden in de leer, maken ze een keuze tussen bediening of keuken en zullen ze in het bedrijfsleven stage lopen. Ook Shaklia Nasir uit Afghanistan deelt bruschetta en pompoensoep uit aan de patiënten. ‘Ik hou van koken en doe dat ook graag voor grote groepen thuis. Salades en soepen vind ik het leukste om te maken. Ik ga binnenkort hier twee weken stage lopen en zou graag straks in de keuken van het Deventer Ziekenhuis willen werken.’

Het concept

Het Deventer Ziekenhuis startte vorig jaar met ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’. Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de regio – met een culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen we laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan jouw leven.

KonnecteD als Smaakmaker

1 van 3
  • Smaakmakers
  • Smaakmakers
  • Smaakmakers

Meer weten?