Menu
Nieuws

Diabetes en ramadan

11 april 2019

Hoe kunnen moslims die diabetes hebben de ramadan het beste doorkomen? Kunnen alle diabeten vasten? Wat kunnen diabeten tijdens de Ramadanmaand het beste eten? Op 22 april is daar een speciale voorlichtingsavond over in ons ziekenhuis.

Uitzonderingen

Wegens succes vervolgd! Twee jaar geleden nam collega Asiye Gedik als eerste het initiatief om tot een voorlichtingsbijeenkomst diabetes-ramadan te komen. Destijds een groot succes. Nu heeft onze AIOS Mehtap Ünal de organisatie dan deze bijeenkomst voor haar rekening genomen. 22 april om half zeven in het Auditorium van ons ziekenhuis.

Belang

Voor moslims is diabetes tijdens de vastenmaand een belangrijk thema. Tijdens de ramadan mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Sommige mensen kunnen daardoor in de problemen komen. Voor mensen met medische aandoeningen (zoals diabetes) zijn er echter mogelijkheden om – binnen de wetten van de Koran- van de standaardregels af te wijken. Indien er toch wordt besloten om te vasten, is het belangrijk dat dit onder controle van een arts gebeurt.

==

Deventer hastanesinde, Ramazan ayi hakkinda şeker hastalarına özel sunumumuz olacaktir. Sağlıklı oruҫ tutabilmek ve oruҫluyken karşılaşabileceğiniz sıkıntılı durumlar hakkında bilgi verilecektir.

22 Mayıs tarihinde:

Dil: Türkҫe

Imam Sami Bakır katılacaktır.

Deventer hastanesi

Auditorium Salonu

Őn kayıt yaptırmadan, giriş serbesttir!