Menu

Coloscopiecentrum

Darmkanker komt veel voor. Het Deventer Ziekenhuis is formeel erkend als Coloscopiecentrum voor het bevolkingsonderzoek. U krijgt bij ons één week na de intake al een afspraak voor de coloscopie, zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Deventer Ziekenhuis onderzoekslocatie bevolkingsonderszoek

Ook voor komende jaren blijft het Coloscopiecentrum van het Deventer Ziekenhuis onderzoekslocatie voor Bevolkingsonderzoek Oost. In een recente audit is het centrum als positief beoordeeld.

Bevolkingsonderzoek

In 2014 is het bevolkingsonderzoek darmkanker van start gegaan en tot 2019 worden mannen en vrouwen in de leeftijd 55-75 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek. Voor Bevolkingsonderzoek Nederland is het Deventer Ziekenhuis één van de onderzoekslocaties. Periodiek worden de diverse onderzoekscentra gecontroleerd. In de meest recente audit van het Deventer Ziekenhuis werd geconstateerd dat ‘het coloscopiecentrum beschikt over een betrokken en enthousiast team van professionals ten behoeve van de uitvoering van coloscopieën in het kader van het bevolkingsonderzoek. Het is een team met weinig wisselingen. Op het gebied van kwaliteit zijn het afgelopen jaar flinke stappen gezet. De intakes verlopen goed.’

Bekijk hier de video