Menu

Boek De patiënt van kamer 11

IC-verpleegkundige Jessica deelt in coronatijd maar ook daarbuiten tweets over het dagelijkse leven op de Intensive Care van het Deventer Ziekenhuis op haar Twitteraccount @Aboutanurse. Het boek De patiënt van Kamer 11, is een bundeling van 38 van deze indringende verhalen over excellente verpleegkundige IC-hulp.

'Geen dag op de IC is gewoon'

Jessica: 'De verhalen van de IC zijn prachtig. Er is zoveel onbekend over wat er achter de ‘klapdeuren van de Intensive Care’ afspeelt. Vaak wordt bij de IC gedacht aan een soort laatste levensfase. Dat is het helemaal niet. Zeker, ook bij ons overlijden mensen, maar de IC biedt juist hoop. Op de IC komen vooral mensen waarvan we denken ze ‘erdoor te kunnen helpen’. Dat we mensen weer kunnen genezen. Mijn doel van dit boek is dan ook dat buitenstaanders beter gaan beseffen wat ons vak inhoudt. Het zijn verhalen over wat ik – maar ook mijn collega’s - allemaal meemaken op de IC. Want dat is dus nogal wat. De titel van dit boek De patiënt van Kamer 11, komt uit één van de verhalen in deze bundel. Een bundel met zowel covid verhalen als ‘gewone’ verhalen. Al is geen dag op de IC gewoon. De corona en niet-corona verhalen staan door elkaar heen. Net zo gevarieerd als ons werk is. Heel veel leesplezier, en voor de jonge mensen van Nederland: wie weet word je zo gegrepen door het vak van IC-verpleegkundige dat je misschien wel een keer mijn collega wordt.'

€ 15,00

Wat fijn dat je dit artikel wilt aanschaffen. Klik hieronder op ‘Betalen’ dan open je automatisch de veilige iDEAL-betaalmodule om het product aan te schaffen.

Specificaties

  • Uitgever: Sonodruk
  • Druk: Eerste druk
  • ISBN: 978-90-819103-6-1
  • Bladzijden: 136
  • Genre: Gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling
  • Taal: Nederlands

In de media

“Wat heerlijk om te lezen. Het boek laat mooi de diepgang, menselijkheid en variatie in het vak van verpleegkunde zien. Ik hoop ook dat door dit boek (nieuwe) verpleegkundigen extra geïnspireerd raken om het vak in te gaan, te blijven, en met trots de vele kanten van het mooie vak te delen met anderen.”

– Irene Harmsen, Chief Nursing Officer Deventer Ziekenhuis

“Dank Jessica voor al je werk in de covidtijd en er buiten. En dank ook voor het voorrecht dat wij als lezer krijgen om over je rug te mogen meekijken op wat er gebeurt op de IC en terug te keren naar het epicentrum van een indrukwekkende periode in de medische geschiedenis.”

– Sander de Hosson, Longarts Wilhelmina Ziekenhuis Assen