Menu

Beweegtuin

Aan de achterzijde van het ziekenhuis is er een beweeg- en beleeftuin. En ook is er een route naar de tuin toe die al in het ziekenhuis begint en aanzet tot meer bewegen. Een tuin voor patiënten, personeel en publiek.

Tuin vol beleving

Bewegen is gezond. Niet iedereen is een buitenmens maar niemand is een binnenmens. Wat is er dan mooier dan dat je als patiënt van het Deventer Ziekenhuis even een frisse neus kunt halen via een wandelroute die je naar een mooie tuin brengt. En niet alleen als patiënt, ook personeel dat even de benen wil strekken tijdens de pauze of bezoekers die misschien wel moeten wachten tijdens een spannende operatie, biedt de tuin mooie afleiding. Ook de bevolking van Schalkhaar kan in de tuin een mooie plek vinden om te ontspannen. Een tuin met bomen, planten, bloemen, met geur en kleur, met een goed begaanbaar pad en plekken om even te zitten en te genieten. De tuin is gesitueerd aan de achterzijde van het ziekenhuis. Al in het ziekenhuis begint een looproute. De looproutes zijn aangesloten op de routes richting Douwelerkolk en Rielerenk.

De Anne Britt bank

Anne Britt Draaijer (11) schreef een brief aan de burgemeester met daarin de wens om een tuin aan te leggen voor zieke mensen. Anne Britt zamelde geld in om de tuin mogelijk te maken. Als dank daarvoor heeft een bankje in de tuin haar naam gekregen.

Bijzondere gift

Directeur Sportbedrijf Deventer Aschwin Lankwarden wilde bij zijn afscheid geen flessen wijn als cadeau, maar iets blijvends voor Deventer. Bezoekers aan zijn afscheidsreceptie werd gevraagd om een donatie te doen voor een beweegroute in en rondom het ziekenhuis.