Menu

Beweegtuin

Aan de achterzijde van het ziekenhuis is er een beweeg- en beleeftuin. En ook is er een route naar de tuin toe die al in het ziekenhuis begint en aanzet tot meer bewegen. Een tuin voor patiënten, personeel en publiek.

Tuin vol beleving

Bewegen is gezond. Niet iedereen is een buitenmens maar niemand is een binnenmens. Wat is er dan mooier dan dat je als patiënt van het Deventer Ziekenhuis even een frisse neus kunt halen via een wandelroute die je naar een mooie tuin brengt. En niet alleen als patiënt, ook personeel dat even de benen wil strekken tijdens de pauze of bezoekers die misschien wel moeten wachten tijdens een spannende operatie, biedt de tuin mooie afleiding. Ook de bevolking van Schalkhaar kan in de nieuwe tuin een mooie plek vinden om te ontspannen. Een tuin met bomen, planten, bloemen, met geur en kleur, met een goed begaanbaar pad en plekken om even te zitten en te genieten. De tuin moet er dit voorjaar zijn en is gesitueerd aan de achterzijde van het ziekenhuis. Al in het ziekenhuis begint een looproute. Richting nieuwe tuin komen diverse beweegaanleidingen. De nieuwe looproutes worden aangesloten op de routes richting Douwelerkolk en Rielerenk.

De Anne Britt bank

Anne Britt Draaijer (11) schreef een brief aan de burgemeester met daarin de wens om een tuin aan te leggen voor zieke mensen. Directeur van ons ziekenhuis Gita Gallé nodige haar uit voor een gesprek. Anne Britt zamelde ook nog geld in om de tuin mogelijk te maken. Het heeft even geduurd, maar mede dankzij Anne Britt komt de tuin er nu. Anne Britt zal een speciale plek krijgen omdat een bankje haar naam gaat krijgen.

Sponsoren?

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de nieuwe beweeg- en beleeftuin van het Deventer Ziekenhuis? Dat kan. Wie wil kan een boom, plant, bank of speelaanleiding sponsoren. Vrijwillig meewerken om de tuin aan te leggen of te onderhouden kan ook. Meer info? M.Fuchs@dz.nl

Bijzonder gift

Directeur Sportbedrijf Deventer Aschwin Lankwarden wilde bij zijn afscheid geen flessen wijn als cadeau, maar iets blijvends voor Deventer. Bezoekers aan zijn afscheidsreceptie werd gevraagd om een donatie te doen voor een beweegroute in en rondom het ziekenhuis.