Menu
Behandelingen

Oncologische revalidatie

Het Deventer ziekenhuis biedt Medisch Specialistische Revalidatie (MSR) bij oncologie aan patiënten die bezig zijn met de behandeling van kanker of die kanker hebben gehad en advies of begeleiding nodig hebben bij het fysieke, functionele of psychosociale herstel hiervan. Gedurende het oncologische revalidatieproces ontvangt u advies en waar nodig begeleiding bij het omgaan met de ziekte, het herstel en het in stand houden en verbeteren van uw conditie.

Lees voor

Het programma

Dit revalidatieprogramma volgt u onder leiding van een revalidatiearts. Het programma biedt hulp tijdens een (medische) behandeling van kanker of wanneer u kanker heeft gehad. Het oncologie team begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, een revalidatiearts en eventuele andere zorgverleners.

Hoe komt u in aanmerking?

De revalidatiearts bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wil bereiken met de revalidatie. In dit gesprek wordt er bepaald of u in het Deventer Ziekenhuis kunt revalideren, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie. Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Vragenlijst oncologie

Heeft u een verwijzing voor oncologische revalidatie dan wordt u gevraagd een digitale vragenlijst in te vullen op MijnDZ. Deze vragenlijst heeft als doel de problemen in kaart te brengen en te zorgen voor een goede voorbereiding op uw komst. Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Neemt u dan contact op met ons secretariaat.

Ondersteuning

Aan de hand van uw hulpvraag en de bevindingen van de verschillende behandelaren stelt u samen met het revalidatieteam behandeldoelen op. Afhankelijk van het opgestelde revalidatieprogramma komt u verschillende behandelvormen tegen. Het medisch maatschappelijk werk biedt gesprekken aan, zowel individueel als samen met uw partner of gezin, waarin aandacht is voor het ziek zijn en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven. Ook voor vragen omtrent werk en studie kunt u hier terecht. De diëtisten begeleiden u indien noodzakelijk bij het optimaliseren van uw voedingstoestand. Wanneer u merkt dat u moeite heeft om deze balans in evenwicht te krijgen kunt u hiervoor ondersteuning krijgen van onze fysio- en ergotherapeuten. Bekijk onze folder voor meer informatie.

Download de folders