Menu
Behandelingen

Oncologische revalidatie

Het Deventer ziekenhuis biedt Medisch Specialistische Revalidatie (MSR) bij oncologie aan patiënten die bezig zijn met de behandeling van kanker of die kanker hebben gehad en advies of begeleiding nodig hebben bij het fysieke, functionele of psychosociale herstel hiervan. Gedurende het oncologische revalidatieproces ontvangt u advies en waar nodig begeleiding bij het omgaan met de ziekte, het herstel en het in stand houden en verbeteren van uw conditie.

Lees voor

Het programma

Dit revalidatieprogramma volgt u onder leiding van een revalidatiearts. Het programma biedt hulp tijdens een (medische) behandeling van kanker of wanneer u kanker heeft gehad. Het oncologie team begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, een revalidatiearts en eventuele andere zorgverleners.

Hoe komt u in aanmerking?

De revalidatiearts bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wilt bereiken met de revalidatie. In dit gesprek wordt er bepaald of u in het Deventer Ziekenhuis kunt revalideren, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie.

Vragenlijst oncologie

Heeft u een verwijzing voor oncologische revalidatie dan wordt u gevraagd een digitale vragenlijst in te vullen op MijnDZ. Deze vragenlijst is ervoor om een deel van de problemen al in kaart te brengen en te zorgen voor een goede voorbereiding op uw komst. Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Neemt u dan contact op met ons secretariaat.

Vergoeding

Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Meer weten over revalideren in ons ziekenhuis? Lees hier alles over het Revalidatiecentrum. Meer info? Bekijk dan Oncologisch Centrum Deventer.