Menu
Nieuws Lijn1

Labnieuws: problemen natrium

20 december 2022

In de periode van 22 augustus t/m 1 september heeft een van de chemie apparaten in toenemende mate afwijkende resultaten gegeven.

Afwijking ontdekt

Door de melding van een alerte dokter die de kliniek niet kon rijmen met de uitslag, is de afwijking ontdekt. Het defect is onderzocht en opgeheven en er zijn extra controlestappen aan het proces toegevoegd. In de afgelopen zes weken is onderzoek gedaan naar mogelijke klinische implicaties. Dit onderzoek heeft gelukkig uitgewezen dat er geen sprake is geweest van een calamiteit door de foutieve uitslagen. Een van de uitkomsten van het onderzoek is wel het besef dat de clinicus zich altijd uitgenodigd mag voelen om contact op te nemen als kliniek en lab-uitslagen niet overeenkomen.

In veel gevallen kan een bepaling herhaald worden. Daarmee wordt een analytische fout eenvoudig uitgesloten of tijdig een probleem ontdekt. Bel hiervoor het laboratorium (0570-53 50 85) of de dienstdoende klinisch chemicus
(0570-53 50 41).

Gerelateerde berichten

Alle informatie en communicatie tussen verwijzers en het Deventer Ziekenhuis wordt op het patiëntenportaal MijnDZ en in de toekomst op het PGO getoond. Dit geldt niet alleen voor het Zorgverlenersportaal, maar ook voor alle verwijzingen die via ZorgDomein plaatsvinden.

Naar alle Lijn1 berichten