Menu
Verwijzers

Labnieuws

Ons ziekenhuis kent diverse laboratoria, zoals het Laboratorium voor Klinische Farmacie en Toxicologie (KFTL) / Klinische Chemie (KCL) / Medische Microbiologie en Infectiepreventie (LMMI) / Klinische Pathologie. Hier vindt u diverse nieuwtjes van deze laboratoria. De nieuwtjes verschijnen ook in Lijn 1, de speciale nieuwsbrief voor huisartsen.

Juli 2021

  • Het Klinisch Farmaceutisch en Toxicologisch Laboratorium (KFTL) bepaalt concentraties van geneesmiddelen en drugs of abuse in bloed en in urine. Het is op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 op telefoonnummer 0570-536008; in de ANW-uren met de d.d. ziekenhuisapotheker (via DZ-receptie)
    informatie over de bepalingen van het KFTL, kunt u vinden in de labgids: www.labgids.dz.nl. Indien het nodig is dat een bepaling sneller uitgevoerd wordt dan de reguliere bepalingsfrequentie, neemt u dan contact op met de dienstdoende ziekenhuisapotheker.

    • De bepalingsfrequentie van de NPS-screening in urine (new psychoactive substances) is verhoogd van 1 keer naar 2 keer week.
    • De bepaling van ciclosporine en tacrolimus in bloed wordt nu 2 keer per week uitgevoerd op maandag en donderdag.