Menu
Behandelingen

Amputatie

​Bij een amputatie verwijdert uw specialist uw teen of (een deel van) uw voet of been. Een amputatie is een laatste redmiddel; uw specialist stelt deze operatie pas voor na zeer zorgvuldige overweging en alleen als andere behandelingen niet helpen. Niet amputeren kan dan levensbedreigend zijn.

Vanaf waar de specialist uw voet of been weghaalt, is afhankelijk van de plaats van de weefselbeschadiging en de plaats van de vaatafwijkingen.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

Het verwerken van een amputatie

Een amputatie is een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw naaste(n). Sommige patiënten zijn opgelucht dat het pijnlijke lichaamsdeel wordt verwijderd. Maar een amputatie kan uw toekomstbeeld en zelfbeeld doen veranderen. Veel mensen vinden het moeilijk te accepteren dat ze er anders uitzien. Het verlies van een lichaamsdeel accepteren, wordt vaak vergeleken met een rouwproces. Het is letterlijk en figuurlijk zoeken naar een nieuwe balans. Verpleegkundigen, een geestelijk verzorger en een medisch maatschappelijk werker kunnen u helpen bij uw verwerking en bij het omgaan met de beperkingen die het gevolg zijn van een amputatie.

Downloads