Menu
Revalidatiecentrum

Behandelaren Revalidatiecentrum

Afhankelijk van uw hulpvraag bieden we u in ons Revalidatiecentrum een traject op maat aan. Onder leiding van een revalidatiearts werken verschillende behandelaars in één multidisciplinair team aan uw revalidatie. Het team werkt samen met u aan vooraf afgesproken behandeldoelen.

Samen met u, omdat uw eigen inbreng heel belangrijk is bij uw revalidatie. Tijdens de behandeling worden uw resultaten gemeten en uw voortgang besproken binnen het behandelteam. Mogelijk is een tussentijdse aanpassing in uw behandeling noodzakelijk voor een optimaal herstel. Zo ontvangt u de juiste zorg op het juiste moment.

Revalidatieartsen

Een revalidatiearts kijkt naar de mogelijkheden om de gevolgen van een ziekte of aandoening te verminderen, opheffen of voorkomen. Het gaat hierbij niet alleen om de functies van het lichaam zoals bijvoorbeeld spierkracht of moeite hebben met prikkels, maar ook om de gevolgen die een aandoening heeft op uw (dagelijkse) activiteiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan lopen, werk, relatie of zelfverzorging.

Het Revalidatiecentrum staat onder leiding van revalidatieartsen Z. Brus­sel­man-Groot­kar­zijn, M. Riemersma en C. Vanstiphout. Een revalidatiearts analyseert uw situatie en speelt een centrale rol bij triage, indicering en behandeling of bij een verwijzing. De revalidatiearts adviseert of biedt de behandeling die het best bij u en uw situatie past. Bij de behandeling werkt de revalidatiearts o.a. samen met andere medisch specialisten, paramedici, psychosociale medewerkers en orthopedische technici in een multidisciplinair behandelteam. Zij beslissen samen met u welke behandeling u nodig heeft. De revalidatiearts is binnen dit team medisch verantwoordelijk voor uw behandeling.