Menu
Afdelingen

Kinder- en Jeugdafdeling

Kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar worden bij een opname opgenomen op de Kinder- en Jeugdafdeling (KJA).

Op de Kinder- en Jeugdafdeling werken kinderartsen, coassistenten, kinderverpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding tot kinderverpleegkundigen en HBO stagiaires, medisch pedagogische zorgverleners, psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten en roomservice medewerkers. Ook komen er andere specialisten (bijvoorbeeld chirurgen of urologen) voor onderzoek of behandeling op de afdeling.

Contact

(0570) 53 53 53

Bezoektijden

14.30 -19.00 uur

Ouders/verzorgers kunnen doorlopend op bezoek komen, maar overig bezoek niet. Aanwezigheid en bezoek van broers en zussen gaat in overleg

Een dagje meelopen?

Kinderen willen natuurlijk heel snel beter worden. Dat kan door goede zorg en rust op de afdeling. Het is daarom niet mogelijk om een kijkje te komen nemen of een dagje mee te lopen. We laten bijna elke twee jaar graag ons ziekenhuis zien tijdens een open dag. Op deze dag is het mogelijk om in gesprek te gaan met een kinderverpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener die al jouw vragen kan beantwoorden.

Kunstuitleen voor kids

Kinderen die in ons ziekenhuis worden opgenomen, mogen zelf een kunstwerk uitzoeken voor aan de muur van hun kamer. Leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum maakten in het examenjaar 2011-2010 zo'n 60 kunstwerken. Hiermee werd de basis gelegd voor een – in Nederland unieke - kunstuitleen voor zieke kinderen. Ook op een Kinderafdeling leidt kunst de aandacht van het ziek zijn even af en geeft het onze jongste gasten een warm en fijn gevoel.