Menu
Dialyse-afdeling

Nefrologie poli (nierfalen)

Bij de Nefrologie poli (nierfalen) staat het functioneren van de nieren centraal. De afdeling behandelt patiënten met verschillende nierziekten. Patiënten met nierfunctievervangende behandelingen kunnen op de Nefrologie poli (nierfalen) terecht.

Wanneer naar de Nefrologie poli (nierfalen)?

Als uw behandelend arts vertelt dat uw nieren niet meer goed functioneren bestaat de kans dat u in de (nabije) toekomst gaat starten met een nierfunctievervangende behandeling, oftewel dialyse of niertransplantatie. Tijdens de voorbereidende periode krijgt u voorlichting over de verschillende mogelijkheden op het gebied van de nierfunctievervangende behandelingen.

Eerste bezoek nefrologie (nierfalen)

Op uw eerste bezoek komt u naar de polikliniek interne geneeskunde/nefrologie, route 25. U hebt een afspraak bij de nefroloog en aansluitend bij de nefrologieverpleegkundige. Na het kennismakingsgesprek krijgt u voorlichtingsgesprekken om samen met u te kijken welke behandeling bij u past en wat medisch mogelijk is. Er zijn namelijk verschillende nierfunctievervangende behandelingen. Als u twijfelt of u wel een dialysebehandeling wilt ondergaan, kunt u vrijblijvend voorgelicht worden en kunnen wij u helpen de juiste afweging te maken.

Nierfalen keuzehulp

Sinds dit jaar werken we op de Nierfalenpoli met twee nieuwe hulpmiddelen bij de voorlichting en therapiekeuze. Ten eerst zijn dat de zogenaamde ‘Keuze-kaarten’, waarop per therapie de behandeling op beknopte wijze wordt uitgelegd. Daarnaast krijgen de patiënten van de Nierfalenpoli van hun behandelend arts de ‘Nierfalen-keuzehulp’ uitgereikt. Dit laatste is een online hulpmiddel waarbij de patiënt via persoonlijke voorkeuren kan kijken welke therapie beste bij hem/haar past. Deze hulpmiddelen worden nu dus gebruikt naast de reguliere voorlichtingsgesprekken, huis- en polibezoeken.”

Lees hier meer

Meer informatie