Menu
Patiënt

Over onze verpleegkundig specialisten

Binnen onze zorg kunt u ook een verpleegkundig specialist tegenkomen. Hij of zij combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten.

Over de verpleegkundig specialisten in ons ziekenhuis

Binnen onze zorg kunt u ook een verpleegkundig specialist tegenkomen. Hij of zij combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Het gaat om een relatief nieuwe functie in de gezondheidzorg. Verpleegkundig specialisten zijn van oorsprong ervaren verpleegkundigen die daarna de masteropleiding tot verpleegkundig specialist hebben behaald.

U kunt deze verpleegkundigen tegenkomen tijdens een spreekuur of op een verpleegafdeling. Ze zorgen er samen met de specialist voor dat uw medische behandeling en de verpleegkundige zorg goed op elkaar worden afgestemd. Verder is afstemming tussen verschillende behandelaars in uw zorg een belangrijk aspect van deze functie en dat geldt ook voor het werken aan kwaliteitsverbetering. Kijk ook naar de korte film met meer informatie over de functie van physician assistant en verpleegkundig specialist.