Menu
Behandelingen

Polsbreuk - oefeningen na een operatie

Wanneer u bent geopereerd aan een polsbreuk, dan wilt u zo spoedig mogelijk volledig herstellen. Hierbij kunnen enkele polsoefeningen na de operatie helpen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 35

Hoe kom ik er?

Route 5
Lees voor

Wat zijn goede polsoefeningen voor na een operatie?

 1. Strek de vingers volledig. De andere hand mag bij de oefening meehelpen door te bewegen tot aan de pijngrens. Deze positie 5 seconden vasthouden.
 2. Maak een volledige vuist, hierbij zijn alle gewrichten van de vingers gebogen. De duim blijft buiten de vuist. De andere hand mag bij de oefening meehelpen door te bewegen tot aan de pijngrens. Deze positie 5 seconden vasthouden.
 3. Buig de twee bovenste gewrichten van de vingers. Laat de duim hier buiten. De andere hand mag bij de oefening meehelpen door te bewegen tot aan de pijngrens. Deze positie dan 5 seconden vasthouden.
 4. Let op: pols recht, vingers gestrekt. De andere hand mag bij de oefening meehelpen door te bewegen tot aan de pijngrens. De positie dan 5 seconden vasthouden.
 5. Eén voor één met de duim de overige vingertoppen aanraken, beginnend bij de wijsvinger. Indien u bij de pink bent, dan glijdt u zover mogelijk met de duim via de pink naar beneden.
 6. Beweeg de pols naar achteren zoals op de afbeelding te zien is. Houd hierbij de vingers zo ontspannen mogelijk.
 7. Beweeg de pols naar voren zoals op de afbeelding te zien is. Houd hierbij de vingers zo ontspannen mogelijk.
 8. Beweeg de pols, zoals op de afbeelding hiernaast, afwisselend naar links en naar rechts.
 9. Houd de elleboog in uw zij. Probeer in uw hand te kijken. Probeer ook op uw handrug te kijken. U maakt dan een draaibeweging met uw onderarm.
 10. Zorg er voor dat u ook de elleboog regelmatig strekt. Dit om te voorkomen dat u een verhoogde spanning, en mogelijk klachten, in uw onderarm krijgt.
 11. Zorg er tevens voor dat u uw schouder goed in beweging houdt. Verdere behandeling overlegt u met uw eigen fysiotherapeut.

Aandoeningen

Download

Meer weten over deze oefening? Download de folder.