Menu
Behandelingen

Huidflapjes bij de anus verwijderen (marisken)

Klachten zoals jeuk en irritatie kan reden zijn om huidflapjes bij de anus (marisken) weg te laten halen. Tijdens een operatie worden de huidflapjes verwijderd. Dit gebeurt met een elektrisch instrument.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

Hoe gaat het verwijderen van huidflapjes bij de anus?

U komt te liggen op een operatietafel. De anesthesioloog dient verdoving toe, zoals besproken tijdens de preoperatieve screening. De operatieassistent legt uw benen in beensteunen. De specialist haalt met een elektrische instrument de huidflapjes zorgvuldig weg. Om het risico op een infectie zo klein mogelijk te houden, laat hij de wondjes open.

Risico's en bijwerkingen

Geen enkele operatie is zonder risico’s. Ook bij deze operatie is de kans op complicaties aanwezig. Er kan een bloeduitstorting of wondinfectie ontstaan.

Nazorg

De wonden genezen meestal probleemloos. De week tot 2 weken na de ingreep is het gebied gevoelig en vaak ook gezwollen. Houdt de wondjes schoon door 2 maal per dag en na ontlasting te spoelen en voorzichtig droog te deppen. De toiletgang kan gevoelig zijn. Zorgt u er daarom voor dat de ontlasting makkelijk komt door veel te drinken, vezelrijke voeding te gebruiken en indien voorgeschreven de poeders volgens recept. Het totale genezingsproces kan 4 weken duren.

Aandoeningen

Downloads

Wilt u meer informatie over het verwijderen van huidflapjes bij de anus en de leefregels? Download de folder hieronder.