Menu
Behandelingen

Diabetische voet

Door diabetes (suikerziekte) kan u last krijgen van uw voeten. Zenuwen en bloedvaatjes raken beschadigd en wondjes aan uw voeten genezen minder snel. Dit noemen we een ‘diabetische voet’. U leest hier wat revalidatie bij een diabetisch voet inhoudt en of u ervoor in aanmerking komt

Lees voor

Vaak kunnen we de verschijnselen van een diabetische voet goed behandelen. Doordat de wondjes (door diabetes) niet snel genezen is uw herstelperiode lang. Om beter met uw diabetes en uw voetproblemen om te gaan is er revalidatie “Diabetische voet”.

Programma

Dit revalidatieprogramma volgt u onder leiding van een revalidatiearts. Het programma biedt hulp aan mensen met problemen van de voeten veroorzaakt door diabetes. Het diabetische voetteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een vaatchirurg, gespecialiseerde verpleegkundige, orthopedische schoenmaker, podotherapeut, een revalidatiearts en eventuele andere zorgverleners.

Hoe komt u in aanmerking?

De revalidatiearts bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wil bereiken met de revalidatie. In dit gesprek wordt er bepaald of u in het Deventer Ziekenhuis kunt revalideren, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie.

Vergoeding

Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Meer weten over revalideren in het Deventer Ziekenhuis? Lees hier meer. Meer weten over diabetes? Kijk dan op diabeteszorg of bekijk het Wond Expertise Centrum.

Samenwerking

Het Deventer Ziekenhuis heeft een samenwerking met Luiten orthopedie, Podotherapie Segerink en Voetcomfort Deventer. Zij kunnen onderdeel uitmaken van uw behandelteam en houden gezamenlijk spreekuur met de revalidatiearts en de wondverpleegkundige in het Deventer Ziekenhuis. Wel zo gemakkelijk voor u.

Aandoeningen