Menu
Behandelingen

Aambeienbehandeling (barron-ligatie)

De arts heeft een behandeling van aambeien via barron-ligatie voorgesteld. Deze ingreep heet ook wel "elastiekjesbehandeling".

Bij deze behandeling wordt u soms een paar dagen opgenomen, omdat de behandeling vrij pijnlijk is. In het ziekenhuis kunt u goede pijnstilling krijgen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

Wat is een elastiekjesbehandeling?

De behandeling bij aambeien wordt soms aansluitend aan het onderzoek verricht (poliklinisch) en soms moet u worden opgenomen (klinisch).

Klinisch en poliklinisch

Voor het onderzoek en de behandeling gebruikt de specialist een proctoscoop: een soort kijkbuisje dat via uw anus in het achterste deel van uw darm komt. Met een speciaal “zuigapparaatje” zuigt de specialist de aambei of het slijmvlies aan. Daarna plaatst hij er een elastiekje omheen. Afhankelijk van uw klachten kan het nodig zijn om meerdere elastiekjes te plaatsen. De behandeling duurt vaak 20 tot 30 minuten.

HAL-methode

Bij de HAL-methode zoekt de specialist de bloedvaten die naar de aambeien leiden op met behulp van geluidsgolven. Als hij weet waar ze zich bevinden, sluit hij de aambeien af met oplosbare hechtingen. Hierdoor vermindert de bloedvoorziening en verschrompelen de aambeien.

Aandoeningen

Downloads