Menu
Hart- en Vaatcentrum Salland

Missie Hart- en Vaatcentrum

In het het Hart- en Vaatcentrum zijn de krachten van vijf specialismen bij elkaar gebracht: cardiologie, interne geneeskunde, neurologie, (vaat)chirurgie en radiologie.

Hart- en vaatziekten

Op dit moment zijn hart- en vaatziekten in Nederland doodsoorzaak nummer 2. Hart- en vaatziekten zijn ziekten van het hart en/of de bloedvaten. Mensen met hart- en vaatziekten, veroorzaakt door slagaderverkalking (atherosclerose), hebben een verhoogd risico op herhaling of verslechtering van deze aandoening. Een op de drie mensen sterft aan een cardiovasculaire ziekte (hart- en vaarziekten). In totaal lijden bijna een miljoen Nederlanders aan hart- en vaatziekten. Het nieuw opgerichte Hart- en Vaatcentrum Salland wil vakgroepen binnen het Deventer Ziekenhuis die met hart- en vaatpatiënten werken, meer verbinden en door innovaties de zorg voor deze patiëntengroep verbeteren.

Missie

Het Hart- en Vaatcentrum levert een bijdrage aan het creëren van een zo optimaal mogelijk kwalitatieve zorg voor de inwoners van Salland en omstreken. Het nieuw opgerichte Hart- en Vaatcentrum Salland wil meer verbinden, samenwerken in de regio en door innovaties de zorg voor deze patiëntengroep verbeteren.

Visie

Het Hart- en Vaatcentrum zal zich vooral richten op een verbetering van de samenwerking en kwaliteit van zorg. Niet alleen op een betere onderlinge samenwerking tussen de verschillende zorgprofessionals in het ziekenhuis en zorgprofessionals in de eerste lijn. Ook richten we ons op een verbetering van de samenwerking met publieke instellingen die zich bezighouden met preventie en voorlichting van hart- en vaatziekten. Dit doen we om de toegankelijkheid, de kwaliteit en de doelmatigheid van de zorg rondom hart- en vaatpatiënten te verbeteren. We willen ons ook profileren in het doen van (topklinisch) onderzoek. Het centrum zorgt voor innovaties die waarde toevoegen aan de hart- en vaatzorg van vandaag én die van morgen. Hierbij richten we ons niet alleen op het verbeteren van behandelingen, maar ook op preventie en het inrichten van de juiste zorg op de juiste plek.

Samenwerking

In het Hart- en Vaatcentrum Salland zijn de krachten van vijf specialismen bij elkaar gebracht. Samen houden zij zich bezig met de zorg omtrent hart en vaten.

Meer weten?