Menu
Afdelingen

Dialyse-afdeling

Als dialyseafdeling zijn we professioneel, innovatief en denken we in mogelijkheden. Wij kijken samen graag met u hoe we het beste de zorg flexibel om u heen kunnen organiseren. We bieden alle therapievormen aan waarbij onze speerpunten liggen op pre emptieve transplantatie zowel voor als na start van de dialysebehandeling en dialysezorg in huis.

We gunnen u als patiënt de behandeling die het best bij u past. Als zorgverlener willen we daarbij graag de coach zijn, zodat u als patiënt de regie in eigen hand houden.

Bezoektijden

Bezoek is toegestaan. Liefst 1 bezoeker per keer, altijd in overleg met de verpleegkundige.

Hoe kom ik er?

Looproute 25

Ontwikkelingen RECOVAC studie

De RECOVAC Immuunrespons-studie is een multicenter studie waarbij patiënten zijn geïncludeerd vanuit het UMCG, Amsterdam UMC, RadboudUMC en het Erasmus MC. De studie heeft als doel om de reactie van het immuunsysteem en het klinisch beloop na vaccinatie met het mRNA-1273 vaccin (Moderna) te onderzoeken bij patiënten met CKD 4/5 (n=175), bij dialyse patiënten (n=175) en bij niertransplantatiepatiënten (n=300) met verschillende afweer onderdrukkende medicijnen. De gegevens zijn vergeleken met die van controles (n=200) zonder nieraandoening

Van de RECOVAC Immuunrespons-studie en Antistof-studie zijn de resultaten inmiddels gedeeld met de deelnemers.

Achtergrondinformatie en resultaten