Menu
Dermatologie

Spreekuren

De afdeling Dermatologie houdt een aantal spreekuren, soms samen met andere specialismen.

Huidtherapeuten pakken alles aan wat te maken heeft met verfraaiing van de huid of overmatige beharing. MediSkinCare heeft een assortiment van lasers en flitslampsystemen van de hoogste kwaliteit voor een optimale behandeling.

Diverse spreekuren

Laserspreekuur

Dermatologen en huidtherapeuten ontvangen patiënten met huidproblemen die in aanmerking komen voor een laserbehandeling.

Systemisch spreekuur

Dit spreekuur is voor patiënten met huidziekten zoals psoriasis, eczeem en acne die behandeld worden met medicatie.

Dit spreekuur wordt door de doktersassistenten Ülkü Celik-Iyigun, Nicole van Berkum en Susan Feijth verricht onder supervisie van de dermatologen. Patiënten met huidziekten zoals psoriasis, eczeem en acne worden eerst gezien door de dermatoloog . Als wordt besloten de aandoening te behandelen met medicamenten, dan kunnen patiënten worden doorverwezen naar dit spreekuur.

Het gaat om medicamenten (tabletten, injecties), zoals Biologicals, Cyclosporine (Neoral®), Fumaraten, Methotrexaat (MTX) en Retinoïden (Acitretin® en Roaccutane®). Op het spreekuur krijgen patiënten verdere voorlichting, vindt controle plaats van laboratoriumwaarden, wordt de medicatie zonodig aangepast en wordt gecontroleerd op bijwerkingen.

Vulvaspreekuur

Op de vulvapoli kijken een dermatoloog en gynaecoloog samen naar complexe klachten aan de vulva (= uitwendige geslachtsdelen bij de vrouw).

Lichttherapie

Lichttherapie wordt toegepast bij verschillende huidziekten, zoals psoriasis, eczeem, lichen planus, jeuk, vitiligo of “zonne-allergie”.

Doktersasssistente spreekuur

Op dit spreekuur komt u bij de doktersassistente. Hier doen we bijvoorbeeld:

  • Allergietesten
  • Desensibilisatie behandeling
  • Zwachtelen
  • Wratten aanstippen
  • Hechtingen verwijderen
  • Wondverworging

Wond Expertise Centrum

Op het Wond Expertise Centrum controleert en behandelt een gespecialiseerde wondconsulent patiënten met een wond.