Menu
Aandoeningen

Psoriasis

Bij psoriasis (ook: schubbenziekte genoemd) maakt de huid te snel nieuwe huidcellen aan. De cellen hopen zich op. Hierdoor ontstaan rode, schilferende plekken op de huid. Er zijn verschillende vormen van psoriasis.

De bekendste is psoriasis vulgaris. Bij deze vorm zitten de plekken vooral op armen en benen. Bij psoriasis inversa zitten de plekken vooral in de huidplooien, zoals liezen. Mensen met nagelpsoriasis hebben putjes in hun nagels. De nagels zijn dik, bruin en kunnen loslaten

Afdeling(en)

Onderzoek en diagnose

Patiënten met huidziekten zoals psoriasis, eczeem en acne worden eerst gezien door de dermatoloog. Als wordt besloten de aandoening te behandelen met medicamenten, dan kunnen patiënten worden doorverwezen naar het systemisch spreekuur.

Systemisch spreekuur

Het systemisch spreekuur wordt door de doktersassistenten Ülkü Celik-Iyigun, Annemieke van Haasteren en Susan Feijth verricht onder supervisie van de dermatologen. Op het spreekuur krijgen patiënten verdere voorlichting, vindt controle plaats van laboratoriumwaarden, wordt de medicatie zo nodig aangepast en wordt gecontroleerd op bijwerkingen.

Meer informatie

Voor informatie over psoriasis kunt u terecht bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Volg de link hieronder om een folder van het NVDV over psoriasis te lezen.

Lees meer