Menu
Nieuws

StöppelKidsRally 2024: een onvergetelijke dag!

10 juni 2024

De vierde editie van de StöppelKidsRally was een onvergetelijke dag. De kinderen genoten volop van het rijden in sportwagens door het prachtige Salland. "Even een dagje niet ziek zijn" was het motto van deze dag. Voor tientallen chronisch zieke kinderen blijft zaterdag 8 juni voor altijd de dag waarop dromen werkelijkheid worden.

Een dag om nooit te vergeten

Zaterdagochtend verzamelde 40 (chronisch) zieke kinderen zich al vroeg in het Deventer Ziekenhuis. De spanning was duidelijk zichtbaar op de gezichtjes van de kinderen. Ze zouden als 'navigator' meerijden met een bestuurder die ze nog niet kenden. Maar zodra ze hun chauffeur ontmoetten, verdween de spanning snel. Na een welkomstwoord van Eric Kroon wachtte er binnen een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt gingen de ouders, kinderen en chauffeurs op weg naar de mooie sportwagens, waaronder Ferrari's, Porsche's, Lamborghini's, McLaren's en andere fantastische racemonsters.

Fotorit

Na een feestelijk startschot vertrokken ze naar de eerste activiteit: het slalomparcours in Hattem. Hierna ging de route verder naar 't Asje, de locatie voor de lunch. De rit zelf was een eenvoudige fotorit door het prachtige Overijssel en Gelderland. De kinderen hadden een actieve rol: zij moesten - met steun van de bestuurder - de supercars de route laten volgen aan de hand van foto's. Coassistenten in de medical car hielden een oogje in het zeil bij de kinderen.

Start-stop-race

Na de lunch vertrokken ze naar Luttenberg, waar het gaspedaal van alle auto's flink werd ingedrukt. De kinderen hadden enorm veel plezier, hoewel er ook wat spanning te zien was. De finish was rond vier uur in het centrum van Raalte. Tos de Vos kwam als eerste binnen in een mooie Volkswagen bus. Daarna volgden de rest van de supercars. Er was muziek, confetti en een groot applaus vanuit het publiek – wat een dag! “De beste dag van het jaar. Een dag om nooit te vergeten,” schreef Laura op het bord met de vraag ‘Hoe cool was het?’.

Tijdens de finish zag je veel emoties, maar vooral enorme glimlachen. Op naar 2026!