Menu
Nieuws

Beste Werkgever

19 februari 2019

Het Deventer Ziekenhuis is gekozen tot de beste werkgever van Nederland 2018 in de categorie ziekenhuizen. Het is een erkenning toegekend door onderzoeksbureau Effectory en vakblad Intermediair.

Hoge score op bevlogenheid

Effectory en Intermediair beoordelen meer dan 300 organisaties met 400.000 werknemers in Nederland op goed werkgeverschap, onder meer door medewerkers te vragen naar hun oordeel over hun werkgever. Het Deventer Ziekenhuis mag het maximale aantal van drie sterren voeren. Volgens Effectory en Intermediair blijkt uit onderzoek dat het Deventer Ziekenhuis significant hoger scoort op thema’s als bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid en klantgerichtheid.

Visitekaartje

Bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis koestert de uitverkiezing: ‘Dat we ons juist op bevlogenheid, betrokkenheid en klantgerichtheid onderscheiden, vind ik heel belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat bevlogen medewerkers het verschil maken. Dat je met passie, motivatie en drive aan het werk bent, straal je uit naar patiënten en collega’s. Bovendien zetten bevlogen medewerkers graag die extra stappen voor patiënten. Dat we ons nu ‘Beste Werkgever’ mogen noemen, is tot slot natuurlijk ook een prachtig visitekaartje om talent aan ons ziekenhuis te binden.’

Beste Werkgevers van Effectory en Intermediair is Nederlands grootste keurmerk voor goed werkgeverschap. Jaarlijks beoordelen zij meer dan 400.000 medewerkers van meer dan 300 werkgevers.