Menu
Nieuws

2020: het jaar van corona

23 december 2020

Wat een jaar was het. Voor u, voor ons. Mensen werden als gevolg van corona (ernstig) ziek, of erger, overleden. Families -soms van ver weg omdat we patiënten uit het land van andere ziekenhuizen overnamen- zaten lang in spanning of geliefden weer van corona zouden herstellen.

Het was een zwaar jaar: voor naasten én zorgmedewerkers

En was iemand genezen van corona, dan volgde soms nog een lange weg van revalidatie. Oudere mensen raakten soms in een sociaal isolement en de jeugd kreeg niet de ruimte die ze nodig heeft om zich te ontwikkelen. Van andere niet-corona patiënten moest een operatie vervelend genoeg worden uitgesteld omdat de zorg overbelast was. Zowel de corona- als de reguliere zorg vroeg flexibiliteit van ons allemaal.

Grote blijk van waardering

Voor u, maar zeker ook voor alle medewerkers van het Deventer Ziekenhuis was het een zwaar jaar. De druk op de zorg nam de laatste jaren sowieso al toe, maar door corona werd er een nog veel groter beroep gedaan op inzet, veerkracht, incasseringsvermogen en energie van onze zorgverleners. Dag en nacht, zeven dagen per week, stonden artsen, verpleegkundigen, beveiligers, schoonmakers, roomservice en alle andere medewerkers van het Deventer Ziekenhuis klaar om met maximale inzet het coronavirus bij patiënten te bestrijden. Gelukkig ging dat vaak goed en konden coronapatiënten –soms onder luid applaus- het ziekenhuis weer beter verlaten. Maar er was soms ook veel leed achter de gesloten klapdeuren van de corona-afdeling. En dat was zwaar: voor naasten én zorgmedewerkers. Soms werden ook onze collega’s getroffen door het virus. Op deze plek dan ook een grote blijk van waardering aan onze collega’s én aan alle andere zorgverleners die in 2020 geholpen hebben Nederland op de been te houden.

“Die dankbaarheid: dat is waarvoor we het uiteindelijk doen.”

Mooie bedankjes

Ondanks het nare virus, zorgde corona toch ook voor geweldige dankbaarheid en saamhorigheid. Onze zorg is namelijk bij u niet ongemerkt gebleven. We hebben als ziekenhuis onvoorstelbaar veel dankbetuigingen gekregen. Kaartjes met ontroerende persoonlijke ervaringen en boodschappen. Het aantal hartjes, likes en smileys op social media om onze medewerkers te bedanken voor hun onuitputtelijke inzet, was bijna niet te tellen. Ondernemers die langs kwamen met cadeautjes om onze zorgverleners in het zonnetje te zetten… Voor ons als ziekenhuis zijn het uiteindelijk al die dankbare reacties in woord en gebaar die ons werk zo mooi maken. Die dankbaarheid: dat is waarvoor we het uiteindelijk doen.

“Hopelijk zijn we in 2021 opnieuw een beetje lief voor elkaar.”

Lief zijn voor elkaar

Niet alleen afgelopen jaar, ook in 2021 zullen we er voor u zijn. Hopelijk in een wereld zonder pandemie waar we met z’n allen weer het oude normaal kunnen oppakken. Zeker ook qua reguliere zorg. En hopelijk zijn we in 2021 opnieuw een beetje lief voor elkaar. En voor onze zorgverleners. Zonder agressie, schelden of boos worden op onze collega’s aan de balie of de telefoon als het even anders gaat dan verwacht. Houd nog even vol! Samen krijgen we het virus onder controle. Heel veel dank voor al uw aandacht, bedankjes en attenties afgelopen jaar. Wij en onze medewerkers wensen u een geweldig en vooral gezond nieuwjaar. En mocht die gezondheid desondanks toch aandacht nodig hebben, dan staan wij ook in 2021 voor u klaar. Zoals u van ons gewend bent: met Sallandse aandacht.

Raad van Bestuur, Deventer Ziekenhuis
Desiree Creemers en Eric Kroon

Aandacht. Voor jou.

Als je met zorg te maken krijgt, dan komen er vaak ook zorgen bij kijken. Klein of groot, om je eigen gezondheid of die van een ander. We weten hoe dat is en doen er dus alles aan om je op je gemak te stellen en je te helpen. Dat doen we met aandacht. Met Sallandse aandacht. Hier kijken we naar elkaar om. Zo doen we dat ook in het Deventer Ziekenhuis. We voelen ons verbonden met jou, je familie. In de omgeving waarin je woont. Dat betekent dat we kijken naar jou en de mensen om je heen. Niet alleen je ziekte of aandoening. Maar jouw leven, daar begint het voor ons.

Jouw leven. Jouw Deventer Ziekenhuis.