Menu

Hoe log ik in?

U kunt overal gebruik maken van MijnDZ. De belangrijkste voorwaarde is dat u beschikt over een computer, tablet of smartphone met internet. U logt in met DigiD mét controle via sms of de DigiD-app.

Lees voor

Inloggen MijnDZ

Het patiëntportaal is niet met alle (internet) browsers goed werkend. Als u gaat inloggen adviseren wij u om Internet Explorer of Google Chrome te gebruiken.​

  1. Ga rechts bovenin op www.dz.nl naar 'MijnDZ' en klik op ‘Inloggen MijnDZ’. Een nieuw scherm verschijnt. Klik op. ’Inloggen’.
  2. Kies een van de volgende opties: Ik wil inloggen ‘met de DigiD app’ of ‘met een controle via SMS’. Volg vervolgens de instructies op het scherm. Lees de gebruikersvoorwaarden aandachtig door en klik op ‘Akkoord’ als u deze accepteert en verder wilt gaan;
  3. U heeft via MijnDZ toegang tot uw persoonlijk dossier.
Hoe log ik in voor mijn kind?

Over DigiD

Om gebruik te kunnen maken van MijnDZ heeft u DigiD nodig: een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam, wachtwoord en controle via sms. Met DigiD kunt u veilig gebruikmaken van alle functies op de website. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Een DigiD aanvraag duurt drie tot vijf werkdagen.

Controle via sms of DigiD-app

Voor de controle via sms heeft u een telefoon (vaste lijn of mobiel) nodig. Voor controle via de DigiD-app heeft u een smartphone of tablet nodig. De controle is een extra beveiligingsstap van DigiD.

Bij controle via sms krijgt u tijdens het inloggen met uw DigiD op uw mobiele telefoon een sms met een code. Heeft u een vaste telefoonlijn? Dan krijgt u de code via een ingesproken bericht. Het telefoonnummer waarop u deze sms of dit gesproken bericht ontvangt, is het telefoonnummer dat van u bekend is bij DigiD.

Het telefoonnummer kan anders zijn dan het telefoonnummer dat wij in het ziekenhuis van u hebben geregistreerd.

Wilt u uw telefoonnummer voor de sms-controle bij DigiD controleren, wijzigingen of toe voegen? Kijk dan op www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Het wijzigen of toevoegen van een telefoonnummer bij DigiD kan enkele dagen duren.