Hoe log ik in?

U kunt overal gebruik maken van MijnDZ. De belangrijkste voorwaarde is dat u beschikt over een computer, tablet of smartphone met internet. U logt in met DigiD mét controle via sms of de DigiD-app.

Lees voor

Inloggen MijnDZ

1. Ga rechts bovenin op www.dz.nl naar 'MijnDZ' en klik op ‘Inloggen MijnDZ’. Een nieuw scherm verschijnt. Klik op. ’Inloggen’.
  2. Kies een van de volgende opties: Ik wil inloggen ‘met de DigiD app’ of ‘met een controle via SMS’. Volg vervolgens de instructies op het scherm. Lees de gebruikersvoorwaarden aandachtig door en klik op ‘Akkoord’ als u deze accepteert en verder wilt gaan;
  3. U heeft via MijnDZ toegang tot uw persoonlijk dossier.

Over DigiD

Om gebruik te kunnen maken van MijnDZ heeft u DigiD nodig: een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam, wachtwoord en controle via sms. Met DigiD kunt u veilig gebruikmaken van alle functies op de website. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Een DigiD aanvraag duurt drie tot vijf werkdagen.

Controle via sms of DigiD-app

Voor de controle via sms heeft u een telefoon (vaste lijn of mobiel) nodig. Voor controle via de DigiD-app heeft u een smartphone of tablet nodig. De controle is een extra beveiligingsstap van DigiD.

Bij controle via sms krijgt u tijdens het inloggen met uw DigiD op uw mobiele telefoon een sms met een code. Heeft u een vaste telefoonlijn? Dan krijgt u de code via een ingesproken bericht. Het telefoonnummer waarop u deze sms of dit gesproken bericht ontvangt, is het telefoonnummer dat van u bekend is bij DigiD.

Het telefoonnummer kan anders zijn dan het telefoonnummer dat wij in het ziekenhuis van u hebben geregistreerd.

Wilt u uw telefoonnummer voor de sms-controle bij DigiD controleren, wijzigingen of toe voegen? Kijk dan op www.digid.nl/vraag-en-antwoord. Het wijzigen of toevoegen van een telefoonnummer bij DigiD kan enkele dagen duren.