Menu
Patiënt

Kom in Beweging - Tijdens een opname

Als u weinig beweegt en minder eet tijdens een opname, verliest u tot wel 5% van uw conditie en spierkracht per dag. Blijf in beweging, ook in het ziekenhuis.

Beweegtips

Om het bewegen te stimuleren biedt het ziekenhuis diverse mogelijkheden. Weet u niet wat u kunt doen om in beweging te komen? Lees dan onderstaande tips eens door.

Draag uw dagelijkse kleding

Probeer overdag zoveel mogelijk uw dagelijkse kleding te dragen. Zo bent u minder snel geneigd om in bed te gaan liggen en voelt u zich minder patiënt!

Maak dagelijks een wandeling

Op verschillende plekken in het ziekenhuis zijn wandelroutes en zitjes ingericht waar u alleen, of met uw bezoek, gebruik van kunt maken.

Gebruik de oefenruimte

Op elke afdeling is een oefenruimte aanwezig, waar u - in overleg met uw zorgverlener - gebruik van kunt maken. Zo kunt u bijvoorbeeld op verpleegafdeling G2 een (indoor) fietstocht maken door Deventer.

Doe een oefenprogramma

Als de oefenruimte nog een stap te ver is, kunt u op de TV op uw kamer gebruik maken van een van onze oefenprogramma's die het ziekenhuis aanbiedt.

Lunch gezamenlijk

Op enkele verpleegafdelingen kunt u lunchen in een gezamenlijke ruimte. Zo komt u in contact met anderen en bent u even van de kamer af.