Menu
Behandelingen

Hartrevalidatie

Een ingreep aan uw hart of een hartaandoening kan een grote impact hebben op uw leven, zowel op lichamelijk als op psychologisch gebied.

Tijdens de hartrevalidatie gaat u onder begeleiding van een fysiotherapeut uw conditie verbeteren en ontspanningsoefeningen doen.

Lees voor

Heeft u last van een hartaandoening en beperkt de aandoening u in uw dagelijks leven? Hartrevalidatie kan u helpen om beter met uw klachten om te gaan. Speciaal voor hartpatiënten heeft het Deventer Ziekenhuis een revalidatieprogramma ontwikkeld. Het programma volgt u na verwijzing van de cardioloog.

Het programma biedt hulp na een ingreep aan uw hart (of wanneer u een hartaandoening heeft). Het hartteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een cardioloog, gespecialiseerde verpleegkundige, diëtist, psycholoog of maatschappelijk werker, fysiotherapeut en eventuele andere zorgverleners.

Het programma bestaat onder andere uit: het nazorgspreekuur, een fietstest, een beweegprogramma, informatiebijeenkomsten, leefstijlbijeenkomsten (optioneel) en een ontspanningscursus (optioneel).

Hoe komt u in aanmerking?

De fysiotherapeut bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wil bereiken met de revalidatie.

Vergoeding

Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Meer weten over revalideren in ons ziekenhuis? Lees hier alles over het Revalidatiecentrum. Meer weten over hart en bloedvaten? Kijk dan op de afdeling Cardiologie.

Downloads

Wilt u meer informatie over de hartrevalidatie? Download de folder hieronder.