Menu
Behandelingen

Hartrevalidatie

Een ingreep aan uw hart of een hartaandoening kan een grote impact hebben op uw leven, zowel op lichamelijk als op psychologisch gebied. Tijdens de hartrevalidatie gaat u onder begeleiding van een fysiotherapeut uw conditie verbeteren en ontspanningsoefeningen doen. Daarnaast wordt gewerkt aan uw persoonlijke doel, bijvoorbeeld het zelfvertrouwen vergroten, een actieve(re) leefstijl ontwikkelen of uw grenzen leren kennen.

Heeft u last van een hartaandoening en beperkt de aandoening u in uw dagelijks leven? Hartrevalidatie kan u helpen om beter met uw klachten om te gaan. Speciaal voor hartpatiënten heeft het Deventer Ziekenhuis een revalidatieprogramma ontwikkeld. Het programma volgt u na verwijzing van de cardioloog.

Het programma biedt hulp na een ingreep aan uw hart (of wanneer u een hartaandoening heeft). Het hartteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een cardioloog, gespecialiseerde verpleegkundige, diëtist, psycholoog of maatschappelijk werker, fysiotherapeut en eventuele andere zorgverleners.

Het programma bestaat onder andere uit: het nazorgspreekuur, een fietstest, een beweegprogramma, informatiebijeenkomsten, leefstijlbijeenkomsten (optioneel) en een ontspanningscursus (optioneel).

Hoe komt u in aanmerking?

De fysiotherapeut bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wilt bereiken met de revalidatie.

Vergoeding

Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.

Meer weten over revalideren in ons ziekenhuis? Lees hier alles over het Revalidatiecentrum. Meer weten over hart en bloedvaten? Kijk dan op de afdeling Cardiologie.

Downloads

Wilt u meer informatie over de hartrevalidatie? Download de folder hieronder.