Menu
Verpleegafdeling G2

Opgenomen op G2

Op verpleegafdeling G2 worden patiënten opgenomen voor de cardiologie, urologie, gynaecologie of voor pijnbehandeling. De afdeling bestaat uit drie-, twee- en éénpersoonskamers. Op G2 werken artsen (in opleiding), verpleegkundigen, (regie) verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en afdelingsassistenten.

Verschillende specialismen

Op deze verpleegafdeling behandelen wij patiënten van verschillende specialismen. Onze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het desbetreffende specialisme. Het gaat hierbij om de volgende specialismen:

Cardiologie

Op de cardiologie behandelen we patiënten met hartaandoeningen, zoals: hartfalen, angina pectoris, een hartinfarct, hartritmestoornissen en/of ontstekingen aan het hart. Meer informatie over deze aandoeningen vindt u bij Cardiologie.

Urologie

Op de urologie behandelen we patiënten met urologische aandoeningen, zoals: problemen bij het plassen, nierstenen, urineweginfecties, aandoeningen aan de blaas, nier en prostaat of kwaadaardige aandoeningen op urologisch gebied. Meer informatie over deze aandoeningen vindt u bij Urologie.

Gynaecologie

Op de gynaecologie behandelen we patiënten met gynaecologische aandoeningen zoals verzakkingen, cystes, vleesbomen of overmatig vloeien. Ook bij een curettage of een miskraam onder de 16 weken worden patiënten op deze afdeling opgenomen. Meer informatie over gynaecologische aandoeningen vindt u bij Gynaecologie.

Pijnbehandeling

In het Pijncentrum worden patiënten opgenomen voor een pijnbehandeling zoals een lidocaïne infuus, behandeling van aangezichtspijn (SWEET) of neurostimulatie (ESES).

Slaapregistraties

Als het niet mogelijk is om thuis een slaapregistratie uit te voeren, worden patiënten een nacht opgenomen om deze meting in het ziekenhuis te doen. Voor slaapregistratie onderzoeken zijn er op de afdeling aparte één persoons kamers. Meer informatie vindt u Longgeneeskunde.