Menu
Verpleegafdeling G2

Opgenomen op G2

Op verpleegafdeling G2 worden patiënten opgenomen voor de cardiologie en neurologie. De afdeling bestaat uit drie-, twee- en éénpersoonskamers. Op G2 werken artsen (in opleiding), verpleegkundigen, (regie) verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en afdelingsassistenten.

Verschillende specialismen

Op deze verpleegafdeling behandelen wij patiënten van verschillende specialismen. Onze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het desbetreffende specialisme. Het gaat hierbij om de volgende specialismen:

Cardiologie

Op de cardiologie behandelen we patiënten met hartaandoeningen, zoals: hartfalen, angina pectoris, een hartinfarct, hartritmestoornissen en/of ontstekingen aan het hart. Meer informatie over deze aandoeningen vindt u bij Cardiologie.

Neurologie

Op de neurologie behandelen we patiënten met neurologische aandoeningen, zoals: Herseninfarct, hersenbloeding, traumatisch hersenletsel, hersentumoren. Meer informatie over neurologische aandoeningen vindt u bij neurologie.

Op de afdeling is een stroke unit met zeven bedden waar patiënten die net een herseninfarct of hersenbloeding hebben gehad worden opgenomen.

Pijnbehandeling

In het Pijncentrum worden patiënten opgenomen voor een pijnbehandeling zoals een lidocaïne infuus, behandeling van aangezichtspijn (SWEET) of neurostimulatie (ESES).

Slaapregistraties

Als het niet mogelijk is om thuis een slaapregistratie uit te voeren, worden patiënten een nacht opgenomen om deze meting in het ziekenhuis te doen. Voor slaapregistratie onderzoeken zijn er op de afdeling aparte één persoons kamers. Meer informatie vindt u Longgeneeskunde.