Menu
Oncologisch Centrum Deventer

Casemanager oncologie

Wanneer de diagnose kanker is gesteld, komt er veel op u af. Goede begeleiding en persoonsgerichte aandacht voor al uw vragen is erg belangrijk. Binnen het OCD werken casemanagers, dit zijn gespecialiseerd verpleegkundigen of verpleegkundig specialisten. De casemanager is een vast aanspreekpunt voor de patiënt en zijn naasten gedurende het (gehele)behandeltraject.

Wat doet een casemanager?

De casemanager is een vast aanspreekpunt voor de patiënt (en naasten) gedurende het gehele behandeltraject, ongeacht welke specialist de hoofdbehandelaar is. Denk aan vragen over de diagnose, behandeling en nazorg. Zo nodig verwijst de casemanager door naar andere zorgverleners. De casemanager geeft voorlichting over behandelingen en biedt ook ondersteuning bij de verwerking van de diagnose kanker. Op het spreekuur besteedt de casemanager aandacht aan de bijwerkingen van een behandeling, het medicatiegebruik, de voeding en conditie. Ook heeft zij/hij oog voor de lichamelijke en emotionele gevolgen van uw ziekte en behandeling.

BeterDichtbij app

De casemanagers zijn bereikbaar via de BeterDichtbij app (informatie hierover bij de secretariaat OCD of secretariaat long) of via tel nummer Oncologisch Centrum Deventer (0570-536373).

Eigen aandachtsgebied

Iedere oncologische patiënt krijgt een eigen casemanager toegewezen. Elke casemanager heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied. De casemanager is daardoor goed op de hoogte van de specifieke ziekte en behandeling.

Verpleegkundig specialist

De casemanagers binnen het Oncologisch Centrum Deventer zijn gespecialiseerd verpleegkundigen of verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialist is gespecialiseerd binnen haar vakgebied en levert hierdoor op dát betreffende medische stuk dezelfde kwaliteit als een arts. De verpleegkundig specialist heeft niet alleen aandacht heeft voor preventie, leefstijl, ondersteuning en coaching van de patiënt, maar ook voor medische vraagstukken.

 • Een casemanager is gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en voorlichting van mensen die onderzoek en behandeling van borstkanker of gynaecologische kanker ondergaan.

 • Een casemanager is gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en voorlichting van mensen die onderzoek en behandeling van longkanker of neurologische kanker ondergaan.

 • Een casemanager GE is gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en voorlichting van mensen die onderzoek en behandeling van slokdarm, maag, darm, lever of alvleesklier ondergaan.

 • De rol van casemanager wordt ingevuld door:

  • Hedy Schoorlemmer (uro-oncologie verpleegkundige)
   Zij is gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan de uro-oncologische patiënt. Zij heeft specifieke kennis van uro-oncologische aandoeningen, diagnostiek, ingrijpende behandelingen en daarbij horende verpleegkundige interventies in alle stadia van het ziek zijn.
  • Barbara Harterink-Poker (verpleegkundig specialist uro-oncologie)
   Zij is een ervaren verpleegkundige met een aanvullende masteropleiding. Zij combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen. De verpleegkundig specialist is gespecialiseerd binnen haar vakgebied en levert hierdoor op dát betreffende medische stuk dezelfde kwaliteit als een arts. De verpleegkundig specialist heeft niet alleen aandacht heeft voor preventie, leefstijl, ondersteuning en coaching van de patiënt, maar ook voor medische vraagstukken.
 • Een casemanager hematologie is gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en voorlichting van mensen die onderzoek en behandeling van bloedkanker ondergaan.