Menu
Kinderallergie Behandelcentrum

Onze missie

Het Kinderallergie Behandelcentrum Deventer is een erkend expertisecentrum, waar een team van specialisten zorg biedt aan kinderen met een voedselallergie, eczeem, hooikoorts of astma. Ons team bestaat uit kinderarts-allergologen, verpleegkundig specialisten, astma- en eczeemverpleegkundigen en diëtisten.

Zorg op maat

In het Kinderallergie Behandelcentrum doen we er alles aan om te zorgen dat kinderen ondanks hun aandoening gewoon kind kunnen zijn met zo min mogelijk beperkingen. En dat ouders weten hoe ze om moeten gaan met de aandoeningen, zodat zij zonder het gevoel van onvermogen of angst met hun kind kunnen genieten van het dagelijks leven. Daarvoor zoeken wij samen met kinderen, ouders, begeleiders en andere behandelaars naar een behandeling op maat.

Nieuwste kennis en inzichten

U kunt van ons verwachten dat onze zorg altijd gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We komen er bijvoorbeeld steeds meer achter hoe belangrijk de eerste kinderjaren zijn voor de gezondheid later in het leven. Eén van de laatste ontwikkelingen binnen de allergologie is de vroege introductie van pinda en kippenei in het dieet van baby’s ter preventie van voedselallergie. Alle ouders die met hun baby op ons spreekuur komen, krijgen adviezen om voedselallergie te voorkomen.

Eigen onderzoek

Onderzoek naar een behandeling die voedselallergie kan genezen is het belangrijkste speerpunt van onze onderzoekers. Ook werken we mee aan onderzoek naar betere diagnostiek bij voedselallergie en astma. Met de kennis en expertise die we opdoen, kunnen we kinderen en ouders nog beter helpen.

Lees meer