Menu
Aandoeningen

Kruisbandletsel

Eén van de meest voorkomende knieblessures is een gescheurde voorste kruisband. De voorste kruisband ligt midden in het kniegewricht en voorkomt dat het onderbeen tijdens lopen en draaibewegingen naar voren schiet.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 55

Onderzoek en diagnose

De band kan scheuren bij sporten of een ongeluk. Dit wordt vaak ervaren als een knap, waarbij men door de knie kan gaan. Omdat sporten in toenemende mate een onderdeel van het leven uitmaakt, is het aantal voorste kruisbandletsels de laatste jaren fors toegenomen.

Acute kniespreekuur

Iedere woensdag is er een spreekuur voor mensen met acute knieklachten. Dat zijn klachten die kortgeleden zijn ontstaan. Op de ochtend wordt er een röntgenfoto – en zo nodig een MRI-scan – gemaakt. Voor dit onderzoek is nu speciaal capaciteit ingepland. Als de uitslagen even later bekend zijn, stelt de orthopedisch chirurg de diagnose en komt hij/zij met een behandelplan. Bevat die een kijkoperatie dan krijgt de patiënt direct een voorbereiding op de ingreep. De operatie wordt in de week na het eerste bezoek gepland.