Menu
Nieuws

Haal een frisse neus rondom het ziekenhuis

29 oktober 2019

Het Deventer Ziekenhuis promoot bewegen. Voor bezoekers, patiënten en personeel zijn er twee wandelroutes ontworpen om 'even de zinnen te verzetten'. Natuur doet je goed.

Ommetje Brinkgreven en Rondje Douwelerkolk

De folders met wandelroutes zijn gemaakt in samenwerking met IVN Deventer Natuureducatie en gemaakt door studenten in het kader van een afstudeeropdracht. Het rondje 'Ommetje Brinkgreven' is 2,7 kilometer lang en gaat via de Rielerenk, het mannenbos naar boederij Pinel en Villa Brinkgreven en de twee 'oudste' bewoners van het park Brinkgreven: twee oude eiken. Rondje Douwelerkolk is 2,6 kilometer lang en gaat door het natuurgebied aan de overzijde van het ziekenhuis rond de sportvelden. Rondje Douwelerkolk heeft ook een kortere route van 1,7 kilometer. Deze korte route is rolstoel- en rollatorvriendelijk.

Wandelroutes

De folders met wandelroutes zijn af te halen bij de receptie. Er zijn ook geplastificeerde routes die na de wandeling weer ingeleverd moeten worden. Ook is het mogelijk om de routes te downloaden met de app 'IVN routes'. Het gaat dan om de volgende routes:

  • Deventer Ziekenhuis Ommetje Brinkgreven
  • Deventer Ziekenhuis Rondje Douwelerkolk
  • Deventer Ziekenhuis Rondje Douwelerkolk, kort

Beweegtuin

De wandelingen passen in het beleid van het ziekenhuis om patiënten, bezoekers en personeel meer te laten bewegen. De beweegtuin aan de achterzijde van het ziekenhuis is daar een mooi voorbeeld van.