Menu
Nieuws

Coassistenten vertellen over coschappen in het Deventer Ziekenhuis

5 juli 2022

Coassistenten worden in de organisatie van het Deventer Ziekenhuis echt opgenomen en hebben een eigen taak en positie. Een betrokken medische staf en goede onderwijsfaciliteiten in combinatie met het sociale leven in een knusse Hanzestad maken het verblijf voor een coassistent tot een bijzondere tijd.

Coassistenten in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis en leiden elk jaar rond de 80 coassistenten op. Dat zijn studenten geneeskunde die tijdens hun opleiding in een ziekenhuis ervaring opdoen. Ze doen dat altijd onder supervisie van een specialist of een arts in opleiding tot medisch specialist. Ook binnen het Deventer Ziekenhuis is Karin Haring, internist-nefroloog speciaal als ‘affiliatiecoördinator’ beschikbaar voor het opleiden van coassistenten. 'Opleiden zit echt in ons DNA', aldus Karin Haring.

Je bent echt onderdeel van het team

Coassistenten Sjoerd en Anne Ruth die nu hun coschappen lopen in het Deventer Ziekenhuis vertellen in onderstaande video hoe ze hun coschappen in het Deventer Ziekenhuis ervaren. ‘Wat mij het meeste aanspreekt is dat je verantwoordelijkheden krijgt die bij je passen en je bent echt onderdeel van het team. Leven is hier als coassistent ook heel leuk. Het Deventer Ziekenhuis ligt aan de rand van Deventer en is vanuit alle co-huizen nooit verder dan 10 minuten fietsen', aldus coassistent Sjoerd.

Affiliatiebureau

Het Affiliatiebureau regelt alle organisatorische zaken rond de coassistent. Het bureau is centraal gelegen en de coassistenten zijn altijd welkom voor een praatje en een vraag. Duidelijk, flexibel, creatief en oplossingen op maat zijn onze uitgangspunten van de opleiding, volgens Astrid Veldkamp, coördinator coassistenten.

Vanwege de vele keuzemogelijkheden in de snel veranderende medische wereld besteden we extra aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en carrièrecoaching.

Lees meer