Menu
Nieuws

App voor ouders van couveusekinderen

18 augustus 2020

De afdeling Neonatologie van het Deventer Ziekenhuis biedt met de app ZorgPunt Deventer Ziekenhuis kersverse ouders de mogelijkheid om 24 uur per dag op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van hun kind. De app is vanaf vandaag te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Nieuw: Zorgpunt Deventer Ziekenhuis

Er komt een hoop op je af als je kindje te vroeg wordt geboren. Het Deventer Ziekenhuis wil ouders hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Met heldere informatie op één plek en een persoonlijk dagboek.

Winnend idee

Het idee voor deze app is door medewerkers van de afdeling Neonatologie zelf bedacht en won de ‘Leef je uit’ prijs in het Deventer Ziekenhuis. Deze prijs is verbonden aan een wedstrijd, waarbij medewerkers van het ziekenhuis innovatieve ideeën kunnen aandragen het verbeteren of persoonlijker maken van de zorg. Collega's Manon Olde Bijvank en Gerrie Wichers (op de foto) waren nauw betrokken bij de livegang van de app.

“Ouders voelen zich nog meer betrokken en waarderen dit enorm”

– Verpleegkundige Manon

Bestaand platform

Uiteindelijk besloot het Deventer Ziekenhuis aan te haken bij een al bestaand initiatief dat het Vumc, AMC en Care4Neo. Zij legden samen met Synappz Digital Healthcare de basis voor een digitale platform om de zorg te verbeteren en ouders van te vroeg geboren kinderen goed te informeren over de ontwikkeling van hun kind. Daarbij gaat het om eenduidige informatie op het juiste moment over prematuriteit, ziektebeelden, behandelingen, inzicht in de ontwikkeling van hun kind en virtueel contact op afstand door het delen van foto’s en korte berichten. Een digitaal dagboek!

Manon: ‘We konden de app helemaal op maat maken voor ons ziekenhuis. Het is echt geworden zoals we destijds voor ogen hadden: een mooie aanvulling op onze persoonsgerichte zorg. Ouders voelen zich nog meer betrokken en waarderen dit enorm. Daar doen we het voor.’

Lees hier meer