Menu
Neonatologie

Altijd op de hoogte met Neonatologie app

De afdeling Neonatologie van het Deventer Ziekenhuis biedt met de app ZorgPunt Neonatologie Deventer Ziekenhuis kersverse ouders de mogelijkheid om 24 uur per dag op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van hun kind.

Speciaal voor ouders van te vroeggeboren baby’s

Er komt een hoop op je af als je kindje te vroeg wordt geboren. Het Deventer Ziekenhuis wil ouders hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Met heldere informatie op één plek en een persoonlijk dagboek.

Het Vumc, AMC en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen legden de basis voor deze app om de zorg te verbeteren en ouders te vroeg geboren kinderen goed te informeren over de ontwikkeling van hun kind. ZorgPunt Neonatologie Deventer Ziekenhuis is een variant, speciaal op maat gemaakt voor de ouders waarvan de kinderen zijn opgenomen op de afdeling Neonatologie van het Deventer Ziekenhuis.

Alle informatie op één plek

Als couveuseouders beland je in een achtbaan als je kindje hier wordt opgenomen. Onze verpleegkundigen en artsen proberen je zo goed en helder mogelijk uitleg te geven, je krijgt folders mee en je struint het internet af naar (extra) informatie. In ZorgPunt Neonatologie Deventer Ziekenhuis proberen we zoveel mogelijk betrouwbare informatie te geven, afgestemd op hoe we in het Deventer Ziekenhuis werken. Deze informatie heb je altijd en overal bij de hand.

“We willen ouders nog meer regie kunnen geven. Op een eigentijdse en toegankelijke manier als met een app”

– Verpleegkundigen afdeling Neonatologie

Altijd op de hoogte

Verpleegkundigen kunnen via de app berichtjes sturen over hoe het met je kind gaat. Of een foto of video. Stel je kindje valt niet in slaap, maar je moet als ouder echt naar huis. Omdat je een broertje/zusje uit school moet halen bijvoorbeeld. Dan kan de verpleegkundige een foto met een berichtje sturen, dat het kindje na vijf minuten alsnog lekker is gaan slapen.

Persoonlijk dagboek

In de app kun je ook een persoonlijk dagboek over je kind bijhouden. Dit is uiteraard goed beveiligd en alleen leesbaar voor ouders. Je kunt het met een speciale inlogcode delen met bijvoorbeeld familie en vrienden.

Ervaring

Moeder Esmay is enthousiast over de app. 'Onze dochter lag vijf weken in het Deventer Ziekenhuis. Ik kon niet 24/7 bij haar zijn, terwijl ik dat wel graag wilde. Met deze app voelden wij ons extra betrokken op de momenten dat we er niet konden zijn. Als ik net even wat extra's hoor, door middel van een foto of video, is dat een groot pluspunt. We gaven onze directe omgeving ook toegang, zodat de opa's en oma's ook konden meekijken. Met pushmeldingen bleef ik snel op de hoogte en ik heb zelf elke dag het dagboek (zoals gewicht) bijgehouden. Het is ook leuk om mijlpalen of bijzondere momenten - zoals bezoek van haar zusje - vast te leggen. Of die ene keer dat ze onrustig was, maar wij er niet waren, een foto krijgt van haar op de arm van de verpleegkundige in de gang. We waren toen net in de auto onderweg naar het ziekenhuis. Supermooi om net wat extra's te zien. Heel waardevol.'

“Met deze app voelden wij ons extra betrokken op de momenten dat we er niet konden zijn”

– Moeder Esmay

Over de app

Dit biedt ZorgPunt Neonatologie Deventer Ziekenhuis:

  • Bibliotheek met eenduidige informatie op het juiste moment over onder meer prematuriteit, ziektebeelden, onderzoeken, behandelingen, voeding en verzorging.
  • Digitaal dagboekfunctie voor de ouders waarin onder meer het gewicht, voeding en kolfproductie kan worden bijgehouden.
  • Vanuit de afdeling kunnen foto’s, filmpjes en notities naar het digitaal dagboek worden gestuurd die ouders kunnen bekijken.

Innovatie

Het idee voor ZorgPunt Neonatologie is door medewerkers van de afdeling Neonatologie zelf ingediend en won de ‘Leef je uit’ prijs in het Deventer Ziekenhuis. Deze prijs is verbonden aan een jaarlijkse wedstrijd, waarbij medewerkers van het ziekenhuis innovatieve ideeën kunnen aandragen voor het verbeteren of persoonlijker maken van de zorg.

Meer over innovatie